Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.

Alkupalat ja pikkusyötävät
Täytteitä blineille
Blinien kanssa voi mädin lisäksi nauttia erilaisia täytteitä

Leivonnaiset· Kekriruoat
Hämäläiset juhlaleivät
Perunalimpun ja näkkileivän kanssa maistuu porkkanavoi

Leivonnaiset· Kekriruoat
Keskipohjanmaalainen sekaleipä
Sekaleipä on Keski-Pohjanmaalla varsin yleinen arkileipä

Leivonnaiset
Ruisleipä
Savossa ruisleivän leipominen on pyhä toimitus ja hyvää leiväntekijää arvostetaan

Leivonnaiset· Kekriruoat
Lepuska
Lepuska on pehmeä, perunainen rieska Etelä-Karjalasta

Leivonnaiset· Kekriruoat
Lohjan omenalimppu
Osa omenakaupungin runsaasta omenasadosta piilotetaan limppuun

Leivonnaiset· Kekriruoat
Nosterieska
Keski-Suomen nosterieska saa muhevan rakenteensa hiivalla käytetystä juuritaikinasta

Leivonnaiset· Kekriruoat
Oulun limppu
Oulun limpussa maistuu pomeranssi

Leivonnaiset· Kekriruoat
Rievä
"On Tampereen tyttäret siäviä, kun syövät he tuoreita riäviä"

Leivonnaiset· Kekriruoat
Lapin ohrarieska
Rieskan paistaminen vaatii kuuman uunin.

Leivonnaiset· Kekriruoat
Savolainen ohraryynirieska
Ryynirieska kuuluu savolaiseen juhannukseen.

Leivonnaiset· Kekriruoat
Satakuntalainen kakko
Satakunnan kakko leivotaan sormituntumalla.

Leivonnaiset· Kekriruoat
Varilimppu
Varsinaissuomalainen varilimppu leivotaan ajan kanssa

Leivonnaiset· Joulu
Vinkkejä pipareiden koristeluun
Loihdi lasit piparitaloon, kuorruta komeaksi koristeilla

Liharuoat
Ruskea peruskastike
Ruskea kastike on osa suomalaista ruokakulttuuria. Tätä menneiden vuosien arkista perusruokaa nautittiin lähes päivittäin perunoiden...

Salaatit ja kasvisruoat
Valkokastike eli bechamelkastike
Valkokastikkeesta syntyy myös juustoinen huntu gratiineihin