Reseptit arkeen ja juhlaan

Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.

Täytteitä blineille

Alkupalat ja pikkusyötävät

Täytteitä blineille

Blinien kanssa voi mädin lisäksi nauttia erilaisia täytteitä

Hämäläiset Juhlaleivät

Leivonnaiset· Kekriruoat

Hämäläiset juhlaleivät

Perunalimpun ja näkkileivän kanssa maistuu porkkanavoi

Ksekipohjanmaan sekaleipä

Leivonnaiset· Kekriruoat

Keskipohjanmaalainen sekaleipä

Sekaleipä on Keski-Pohjanmaalla varsin yleinen arkileipä

Ruislimppu korissa

Leivonnaiset

Ruisleipä

Savossa ruisleivän leipominen on pyhä toimitus ja hyvää leiväntekijää arvostetaan

Lepuska-rieska Etelä-Karjalasta

Leivonnaiset· Kekriruoat

Lepuska

Lepuska on pehmeä, perunainen rieska Etelä-Karjalasta

Lohjan omenalimppu

Leivonnaiset· Kekriruoat

Lohjan omenalimppu

Osa omenakaupungin runsaasta omenasadosta piilotetaan limppuun

Nosterieska

Leivonnaiset· Kekriruoat

Nosterieska

Keski-Suomen nosterieska saa muhevan rakenteensa hiivalla käytetystä juuritaikinasta

Oulun limppu

Leivonnaiset· Kekriruoat

Oulun limppu

Oulun limpussa maistuu pomeranssi

Tampereen rieväleipä

Leivonnaiset· Kekriruoat

Rievä

"On Tampereen tyttäret siäviä, kun syövät he tuoreita riäviä"

Lapin ohrarieska

Leivonnaiset· Kekriruoat

Lapin ohrarieska

Rieskan paistaminen vaatii kuuman uunin.

Savolaiset ohraryynirieskat

Leivonnaiset· Kekriruoat

Savolainen ohraryynirieska

Ryynirieska kuuluu savolaiseen juhannukseen.

Satakuntalainen maakuntaleipä kakko

Leivonnaiset· Kekriruoat

Satakuntalainen kakko

Satakunnan kakko leivotaan sormituntumalla.

Varilimppu

Leivonnaiset· Kekriruoat

Varilimppu

Varsinaissuomalainen varilimppu leivotaan ajan kanssa

Koristellut piparit: ukko ja kuusi

Leivonnaiset· Joulu

Vinkkejä pipareiden koristeluun

Loihdi lasit piparitaloon, kuorruta komeaksi koristeilla

Ruskeakastiketta pannussa

Liharuoat

Ruskea peruskastike

Ruskea kastike on osa suomalaista ruokakulttuuria. Tätä menneiden vuosien arkista perusruokaa nautittiin lähes päivittäin perunoiden...

Valkokastike ja vispilä

Salaatit ja kasvisruoat

Valkokastike eli bechamelkastike

Valkokastikkeesta syntyy myös juustoinen huntu gratiineihin