MKN Ruokaneuvot
Olemme ruoan, ravitsemuksen ja sujuvan arjen asiantuntijoita.

Upota kädet taikinaan, kuule uutta ravitsemuksesta, opi ruokataitoja.
- Olemme ruoan, ravitsemuksen ja arjen taitojen asiantuntijoita
- Toteutamme ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät hankkeet luotettavasti ja vuosien kokemuksella
- Rakennamme yhteisöllisyyttä ja siirrämme ruokaperinteitä sukupolvelta toiselle
- Järjestämme tapahtumien ruoka- ja kahvipalvelut asiantuntemuksella
Monipuoliset palvelumme
Neuvontamme perustuu suomalaisiin ravitsemussuosituksiin. Arvostamme lähiruokaa, kotimaista elintarvikeketjua ja kestäviä ruokavalintoja.
Tarjoamme myös ruokakasvatukseen liittyvää koulutusta ja palveluja esimerkiksi kasvatus- ja ruokapalvelualalla toimiville sekä erilaisiin lastentapahtumiin.

Ruokakasvatus
Tarjoamme ruokakasvatukseen liittyvää koulutusta & palveluja ja toteutamme hankkeita.

Luennot
Erilaisia luentoja etänä tai läsnä.

Ruokakurssit
Tilaa ruokakurssi tai -tapahtuma yrityksellesi tai yhdistyksellesi.

Ruokatietopankki
Täältä löydät paljon tietoa ruoasta ja ruoanlaitosta!

Tapahtumien ruokapalvelut
Kauttamme tapahtumien kahvitukset ja muonitukset.

Isoäitien herkut -digikeittokirja
Julkaisussa kierretään Suomen maakuntia ja tutustutaan paikallisiin herkkuihin.

Kotivara
Kotivara on vettä ja ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi.
Etsitkö MKN asiantuntijaa?
Ajankohtaisia ruokaan liittyviä asioita

Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kasviskylläinen ruokavalio tekee hyvää terveydelle ja ympäristölle
Uusien ravitsemussuositusten mukaan kasvisten syöntiä tulisi lisätä 500–800 grammaan päivässä. Ota kasviskylläinen arki haltuun MKN:n...

Marita Suontausta
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokakasvatus
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...

Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen
2 min lukuaikaRuokaan liittyviä tapahtumia ympäri Suomen

Koulutukset ja kurssit· Elintarvike· Muille yrityksille
Lähiruokapäivä - mukaan järjestäjäksi
Onko tilamyymäläsi auki joulun alla? Osallistutko joulumarkkinoille tai REKO-jakoon? Tai kenties järjestät lähiruokapainotteisen joululounaan tai...
11.12.2024 - 31.12.2025

Hygieniapassi· Elintarvike
Hygieniapassitestit Keski-Suomessa
Meillä voit suorittaa hygieniapassin kätevästi Jyväskylän keskustassa, toimistollamme Kauppakadulla.Tarvitset hygieniapassin, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia, helposti...
13.01.2025 - 31.05.2025

Hygieniapassi
Hygieniapassitestit Järvenpäässä keväällä 2025
Keväällä 2025 järjestetään hygieniapassitestejä Järvenpäässä seuraavasti:ke 12.2. klo 17ke 12.3. klo 17ke 9.4. klo 17ke...
12.02.2025 - 21.05.2025

Koulutukset ja kurssit· Hygieniapassi· Elintarvike
Hygieniaosaamistestit Satakunnassa
Hygieniapassi tarvitaan, jos työskentelee elintarvikehuoneistossa, käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita, käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita niin...
13.02.2025 - 12.03.2025

Hygieniapassi
Hygieniapassitestit Kouvolassa keväällä 2025
Kevään 2025 aikan hygieniapassitestejä järjestetään Kouvolassa ProAgria Etelä-Suomen toimistolla seuraavasti:ti 18.2. klo 16ti 11.3. klo...
18.02.2025 - 11.06.2025

Hygieniapassi
Hygieniapassitesti Seinäjoella
Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa...
19.02.2025 16:00 - 16:45

Koulutukset ja kurssit· Elintarvike· Muille yrityksille· Sienet ja villiyrtit· Luonnontuotteet
Maakunnallinen elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja kehittäjien tapaaminen 20.2.2025 klo 9.30 – 15.00 Kainuussa
Paikka: Vaarantalo, Halmetmäentie 2 a, Paltamo, KainuuAlustava ohjelma (muutokset mahdollisia)Tilaisuus on maksuton ja Parasta paikallista...
20.02.2025 09:30 - 15:00

Etelä-Suomen ruokakurssitarjotin 2025
Vuonna 2025 tarjoamme ruokakursseille seuraavia teemoja:Makumatka mausteiden IntiaanIntialainen keittiö on yksi maailman rikkaimmista ruokakulttuureista, ja...
01.03.2025 - 31.12.2025

Koulutukset ja kurssit· Hygieniapassi· Elintarvike
Hygieniaosaamistesti Varsinais-Suomessa
Hygieniapassi tarvitaan, jos työskentelee elintarvikehuoneistossa, käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita, käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita niin...
05.03.2025 - 11.03.2025

Hygieniapassi
Hygieniapassitesti Seinäjoella
Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa...
10.03.2025 16:00 - 16:45

Elintarvike
Osta ja myy – toimivat jakelukanavat
Maatilayrittäjä tai elintarvikejatkojalostaja! Oletko kiinnostunut myymään tuotteitasi ravintoloille ja ruokapalveluyrityksille?Ravintola tai ruokapalveluyritys! Haluatko ostaa paikallisia...
11.03.2025 14:00 - 15:00

Hygieniapassi
Hygieniapassitestit Hämeenlinnassa keväällä 2025
Keväällä 2025 järjestetään hygieniapassitestejä Hämeenlinnassa seuraavasti:ti 11.3. klo 16.00ti 8.4. klo 16.00ti 20.5. klo 16.00tai...
11.03.2025 - 20.05.2025
Lue ruoka-aiheisia blogejamme
Kaikki blogimme löydät täältä
Lieden laidalta
Pohjoismaisen ruoan tulevaisuutta rakentamassa Malmössä
Malmössä järjestettiin joulukuussa Uusi pohjoismainen ruoka -innovaatiotapahtuma. Parasta paikallista pöytiin -hankkeen projektipäällikkö Kaisa Myllykangasta lähti...

Kaisa Myllykangas
4 min lukuaika
Lieden laidalta
Benchmarkkaamassa Ruotsin artesaaniruokakilpailuja
Artesaaniruokakilpailut järjestetään vuonna 2026 Oulussa, ja kävimme Parasta paikallista pöytiin -hankkeen puitteissa tutustumassa kilpailuihin Itämeren...

Kaisa Myllykangas
4 min lukuaika
Huomisen hyvä teko
Miksi syödä lähikalaa?
Kalan syöminen kannattaa aina.


Anna Kari, Janita Kylänpää
3 min lukuaikaRuokaan liittyviä hankkeitamme

Ruokahankkeet
Hyvä ruoka, hyvä minä – ryhmätoimintaa itsenäistyville nuorille ruuan ja ravitsemuksen äärellä
Hyvä ruoka, hyvä minä -hankkeessa järjestetään ruokaan ja ravitsemukseen liittyvää ryhmätoimintaa itsenäistyville nuorille.
01.01.2024 - 31.12.2026

Ruokahankkeet
Varautumalla vahvemmaksi
Varautumalla vahvemmaksi -hanke turvaa Suomen huoltovarmuutta viestinnällisin keinoin ja järjestämällä muonituskoulutusta.
01.08.2024 - 31.08.2025

Ruokahankkeet
Senioriväestön ravitsemustietojen ja taitojen parantaminen
Ruokailoa turkulaisille senioreille.
01.08.2024 - 31.12.2024