Alkupalat ja pikkusyötävät

Poista suodattimet
soseutettua maissikeiyttoa, pinnalla maissi, paprika, peronisilppua, vieressä kulhoissa maissinjyviä ja limettilohkoja

Alkupalat ja pikkusyötävät· Keitot

Meksikolainen katukeitto maissista

Meksikossa tämän kaduilla myytävän maissikeiton päälle laitetaan myös cotijajuustoa, jonka lähin vastine keittiössämme lienee fetajuusto....

Herneenpalkoja ja yksi avattu palko herneineen

Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Tuorehernelevite ja rahkalevite

Valmista kesällä tuoreista herneistä ja talvella pakastetuista kotimaisista herneistä maukas hernelevite. Tarjoa leivän kanssa tai...

Puolukkaremmit

Alkupalat ja pikkusyötävät· Puurot ja jälkiruoat

Puolukkaremmit

Omena pehmentää happamien marjojen makua ja minttu antaa mukavan säväyksen. Kokeile remmejä myös karpalosta tai...

Pitsiliinan alla leikkuulauta jolla umpinainen, ruiskuorinen lihapiirakka ja veitsi vieressä lautasella lihapiirakkaviipaleita

Liharuoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit

Tuunattu lihapiirakka

Lihapiirakka tai lihakukko on kahvipöydän maukas suolainen tarjottava. Täytettä on tuunattu pekonilla, kasviksilla ja kermaviilillä....

Verileipa nettiin

Alkupalat ja pikkusyötävät

Verileipä

Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä tunnetaan mm. leppärieskana, punasleipänä ja...

vihertäviä kasvispyöryköitä kulhossa, taustalla valkoista kastiektta ja pinaattia kulhoissa

Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit

Härkäpapu-pinaattipyörykät

Falafeleistä inspiraation saaneet pinaattiset pyörykät valmistetaan kotimaisesta härkäpavusta.

runsaasti vihreitä vihanneksia ja keitettyjä pernoita sisältävä salaatti kulhossa, kananmunalohkoja, vihreitä papuja ja vihreää kastiketta lautasella

Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit

Vihreä perunasalaatti

Maukas ja kaunis, hiukan erilainen perunasalaatti. Lisää ruokaisuutta saat, jos lisäät salaattiin herneitä, keitettyjä leikkopapuja,...

Marjaleipa pizzauunissa Anna Kari

Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät

Marjaleipä ruistaikinasta

Tiesitkö, että kuumuutta vaativa ruisleipä onnistuu kivasti myös pizzauunilla pizzan ja ruoan kypsentämisen lisäksi? Ainoa...

Karviainen Canva

Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit

Sitruunainen chilikarviaispikkelssi

Karviainen sopii puolikypsänä pikkelssiin. Chili ja sitruuna yllättävät karviaisen makupareina.

Kuvassa kerrosvoileipä, jonka välissä pestokastiketta, tomaattia ja kanaa. Voileipä pakattu eväspussiin.

Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Nokkospesto-broileri-voileipä

Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.

Villiyrttisilli vaaka Kati Laszka

Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Villiyrttisilli

Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa

Mallassampylat leikattu

Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät

Mallassämpylät

Mallassämpylät tulevat Hämeestä.

Piirakkaa vuoassa, juustoine täytem jonka päällä grillattuja kurkkusuikaleita ja tomaattia

Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät

Salaattipiirakka

Keväinen ja raikkaan rapea piirakka maistuu iltapalana tai viikonlopun aterialla alkuruokana.

Tsatsikia ja paistettua kalaa salaatinlehden kanssa juomalasissa

Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Tsatsiki

Kreikkalainen jogurttikastike on raikas lisuke. Tarjoa tsatsiki dippikastikkeena kasviksille tai erilaisten paistettujen ruokien, esimerkiksi kuhapalojen...

Vaaleaa mädillä ja tillillä koristeltua kalamureketta palana ja viipaleina tarjoilulaudalla, taustalla havuja ja kynttilöitä

Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit· Joulu

Haukiterriini

Juhlavan kalamurekkeen saat, kun maustat ja koristelet sen mädillä.

Punajuurisalaattia ja savumuikkuja ruissipisen päällä, taustalla käpyjä ja kynttilöitä

Salaatit ja kasvisruoat· Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Joulu

Punajuurisalaattia ja savumuikkuja

Raikas ja herkullinen alkupala tai pikkusyötävä esimerkiksi jouluajan juhlissa.