Kasvispata

Miedosti tulinen kasvispata saa lisäpotkua lehtiselleristä

Kasvispata
Kuva: Kati Laszka

Kasvispata 

4–6 annosta

200 g lehtiselleriä
3 porkkanaa
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 kotimainen suippopaprika
1 punainen chili (keskitulinen)
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 tlk (370 g) tomaattimurskaa
1 pss (200 g) pakasteherneitä
4 dl vettä

Kuori ja pilko porkkana, sipuli ja valkosipuli.

Huuhtele lehtiselleri ja viipaloi se.

Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki öljyssä.

Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Tarkista maku ja lisää herneet. Kiehauta vielä nopeasti. Tarjoa lihan tai kalan kanssa. Sopii myös kasvisruoaksi esimerkiksi keitetyn ohran seuraan.