Keltainen borssikeitto

Keitot

Borssin voi valmistaa myös keltajuurikkaista, mikä antaa keitolle ihanan kullankeltaisen värin

Keltaista borssikeittoa lautasella
Kuva: Kati Laszka

Keltainen borssikeitto

4 annosta

400–500 g keltajuurikkaita
2 porkkanaa
2 sipulia
1 rkl öljyä
2–3 tl kurkumaa
1 l kasvislientä
0,5 tl valkopippuria
2 oksaa tuoretta timjamia
1 rs (400 g) hapankaalia
(valkoviinietikkaa)
(suolaa)
pinnalle silputtua tuoretta persiljaa tai timjamia
(150 g smetanaa tai vastaavaa maidotonta tuotetta)

Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia 2–3 minuuttia. Älä ruskista. Lisää kurkuma ja kaada kasvisliemi päälle. Lisää pippuri ja timjami.

Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes keltajuuri ja porkkanat ovat kypsiä. Sekoita joukkoon hapankaali. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta tarvittaessa etikalla, suolalla sekä pippurilla. Ripottele hienonnetut yrtit pinnalle. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.