Maa- ja kotitalousnaiset järjestää ruokakursseja kaiken ikäisille.
Luonnonyrttikoulutukset SERIGO-hankkeessa
Kiinnostavatko luonnontuotteet ja ympäristöosaaminen?Maaseudun naisille ja yhdistyksille suunnatun SERIGO-hankkeen kehittämispolkuna tarjoamme matalan kynnyksen koulutuksia yrttien,...
Tuuli Mäkinen
07.06.2025 - 07.08.2025
Pellolta pöytään näkyväksi -pellonpiennarpäivä 7.8.2025, Nurmes
Pellonpiennarpäivässä tehdään tunnetuksi vastuullista ruokaketjua pellolta pöytään. Erityisteemana päivässä on kaura ja hiilensidonta. Peltovierailujen lisäksi...
Johanna Rinnekari
07.08.2025 10:00 - 15:00
Pitkien pöytien pidot – yhteisöllinen ruokatapahtuma 7.8.2025
Pitkien pöytien pidot on yhteisöllinen elämys, joka tuo yhteen paikallisen ruokakulttuurin ja yhdessäolon riemun. Pitkien...
Kirsi Sahrman-Hauhia
07.08.2025 16:30 - 18:00
Herkkujen Häme
Herkkujen Häme ja Hämeen Sanomien Tähtitapahtuma valtaa jälleen Hämeenlinnan torin 20.8.2025!Lämpimästi tervetuloa maistelemaan ja ostamaan...
20.08.2025 15:00 - 19:00
Säilöntäkurssit: Sadosta talteen – taitoja varautumiseen ja arkeen
Säilöntäkurssit: Sadosta talteen – taitoja varautumiseen ja arkeenSyksy on sadonkorjuun, säilönnän ja varautumisen aikaa –...
27.08.2025 17:30 - 20:30
Karelia à la carte - Karjalaisen ruoan ja musiikin juhlaa! -maakuntapäivä
Karjalaisen ruoan ja musiikin juhlaa! -maakuntapäivän tapahtumassa juhlistetaan Parasta Pohjois-Karjalassa -teemalla karjalaisia ruoka- ja musiikkielämyksiä....
30.08.2025 10:00 - 15:00
Hygieniapassitestit Keski-Suomessa
Meillä voit suorittaa hygieniapassin kätevästi Jyväskylän keskustassa, toimistollamme Kauppakadulla.Tarvitset hygieniapassin, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia, helposti...
Mirja Pummila, Eeva-Liisa Kivimäki
15.07.2025 - 31.08.2025
Maisema tuotteena – kuinka luonto muuttuu matkailukokemukseksi?
Maiseman tuotteistaminen luontomatkailussa tarkoittaa luonnonympäristön muuttamista elämykselliseksi ja myytäväksi matkailupalveluksi kestävällä tavalla. Veden äärellä tämä...
Hanna Westerlund
04.09.2025 10:00 - 14:00
Kankaanrinteen pellonpiennartilaisuus Leppävirralla 6.9.2025
Kasvitaito 2.0, Kimalaisen silmin ja Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeet järjestävät Kankaanrinteen tilalla LeppävirrallaVIHANNESFESTARIT!lauantaina 6.9. klo 11-14Kankaanrinteen...
06.09.2025 11:00 - 14:00
Elintarvikkeiden säilyvyys
Elintarvikkeiden säilyvyysPienjalostajille suunnattu koulutus elintarvikkeiden säilyvyydestä to 11.9.2025 klo 13 – 14.30 Teamsin välityksellä.Koulutuksen sisältö:Säilyvyyteen...
11.09.2025 13:00 - 14:30
Opintomatka Skördefest, Ahvenanmaa
Sadonkorjuujuhla on Ahvenanmaan syksyn kohokohta ja Ahvenanmaan ruokakulttuurin moottori ja sykkivä sydän. Kolmen ihanan syyspäivän...
Sanna Louna
18.09.2025 - 21.09.2025
Peuran leikkaus ja käsittely – varautumista ja villiruokaa käytännössä
Peuran leikkaus ja käsittely – varautumista ja villiruokaa käytännössä24.9.2025 klo 17.00, kesto noin 4 hKuusjoen...
24.09.2025 17:00 - 21:00
Vinkkejä pääsiäisen viettoon
Kokeilisitko tänä vuonna itse tehtyä mämmiä tai kiinnostaako uudet mämmi- ja muut pääsiäisherkut? Entä värjäisitkö...
Marita Suontausta
Ruokakulttuurikin on kulttuuria
Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivän kunniaksi keitellään keittoja ja haudutellaan patoja kotimaisista aineksista Maa- ja...
Marita Suontausta, Topi Kumpulainen
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...
Helena Velin
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
Etsitkö MKN asiantuntijaa?