Maa- ja kotitalousnaiset järjestää ruokakursseja kaiken ikäisille.
Hygieniaosaamistestit Satakunnassa
Hygieniapassi tarvitaan, jos työskentelee elintarvikehuoneistossa, käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita, käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita niin...
11.03.2025 - 31.05.2025
Hygieniaosaamistesti Varsinais-Suomessa
Etelä-Suomen ruokakurssitarjotin 2025
Vuonna 2025 tarjoamme ruokakursseille seuraavia teemoja:Makumatka mausteiden IntiaanIntialainen keittiö on yksi maailman rikkaimmista ruokakulttuureista, ja...
01.03.2025 - 31.12.2025
Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla
Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla 7.5.2024Tervetuloa mukaan oppimaan lisää luonnonyrteistä. Koulutuksessa opastamme luonnonyrttien turvalliseen keruuseen, käyttöön ja tunnistamiseen. Koulutus...
07.05.2025 17:00 - 19:00
07.05.2025 10:00 - 12:00
Luonnonyrttikävely Merikarvialla
Luonnonyrttikävely Merikarvialla 14.5.2024Tervetuloa mukaan oppimaan lisää luonnonyrteistä. Koulutuksessa opastamme luonnonyrttien turvalliseen keruuseen, käyttöön ja tunnistamiseen. Koulutus...
14.05.2025 17:00 - 19:00
Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus
Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus 28.4.2025 klo 16.00Tule mukaan oppimaan luonnonyrteistä, villiyrteistä!Koulutuksesta saat vahvistusta omaa osaamiseen ja...
28.04.2025 16:00 - 18:00
Lähiruokapäivä - mukaan järjestäjäksi
Onko tilamyymäläsi auki joulun alla? Osallistutko joulumarkkinoille tai REKO-jakoon? Tai kenties järjestät lähiruokapainotteisen joululounaan tai...
06.09.2025 - 31.12.2025
Villiyrttikävely Jyväskylän villiyrttipuistossa 21.5.2025
Villiyrttikävely Jyväskylän villiyrttipuistossa Tuomiojärven rannalla 21.5.2025 klo 18-20Ohjatulla kävelyretkellä tutustutaan villiyrtteihin villiyrttipuistossa ja lähiympäristössä. Käydään...
Anni Rintoo
21.05.2025 18:00 - 20:00
Opintomatka Keski-Suomen kiehtoviin matkailu- ja elintarvikeyrityksiin
Ota hetki itsellesi ennen kesän kiireitä ja lähde kanssamme opintomatkalle tutustumaan Keski-Suomen ainutlaatuisiin maaseutuyrityksiin! Matkan aikana...
13.05.2025 - 14.05.2025
Kuusenkerkän ja koivunlehden kerääjäkoulutus etänä 8.5.2025
Kuusenkerkän ja koivunlehden kerääjäkoulutus etänä 8.5.2025 klo 17:30-19:30Etänä pidettävässä kerääjäkoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja...
08.05.2025 17:30 - 19:30
Maiseman tuotteistamisen mahdollisuudet -verkostotapaaminen 7.5.2025 Jämsässä
Maiseman tuotteistamisen mahdollisuudet -verkostotapaaminen 7.5.2025 klo 12-15Paikka: Apilakosken tila, Apilakoskentie 130 A, Kuorevesi, JämsäTapaaminen on...
Anni Rintoo, Marjaana Hassani
07.05.2025 12:00 - 15:00
Makujen polku -lähiruokatapahtuma
Lähiruokaa Makujen Polku -tapahtumassa lauantaina 5.4. klo 10-14 KouvolassaMakujen polku -tapahtuma on kaikille avoin mahdollisuus...
05.04.2025 10:00 - 14:00
Ruokakulttuurikin on kulttuuria
Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivän kunniaksi keitellään keittoja ja haudutellaan patoja kotimaisista aineksista Maa- ja...
Marita Suontausta, Topi Kumpulainen
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...
Helena Velin
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari, Mari Mäenpää
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
Piimälimppu
Suomalaisen leivän tarina jatkuu. Tällä kertaa kohteena on Uusimaa. Uudellamaalla on herkuteltu piimälimpulla.
Suvi Malin
Etsitkö MKN asiantuntijaa?