Maa- ja kotitalousnaiset järjestää ruokakursseja kaikenikäisille.
Itäsuomalaisessa ruokapöydässä –tarinatyöpaja
Tarinatyöpajassa tulevat tutuksi rikas karjalainen ja savolainen ruokakulttuuri ja ruokaan liittyvät tarinat ja se, miten...
Johanna Rinnekari
23.10.2024 10:00 - 15:00
Hygieniaosaamistestit Satakunnassa
Hygieniapassitestit SatakunnassaHygieniapassi tarvitaan, jos• työskentelee elintarvikehuoneistossa• käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita• käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita...
14.08.2024 - 31.12.2024
Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta -webinaari
Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta -webinaari 19.9.2024 klo 13-16Elintarvikehuoneiston toiminnan arvioiminen Oiva-tarkastuksen näkökulmasta on olennainen osa...
19.09.2024 13:00 - 16:00
Senioreiden sieniretket Turussa
Senioreiden pöydässä -hanke järjestää Turun alueella syksyisiä sieniretkiä. Senioreiden pöydässä -tilaisuuksien kohderyhmänä on turkulainen senioriväestö...
27.08.2024 - 02.10.2024
Liperin Leipäpäivä -sadonkorjuutapahtuma
Teemalla: Pellolta pöytään näkyväksi!Tarjolla sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia, ruoka- ja kahvilapalveluita, käsitöitä, eri organisaatioiden toiminnan...
28.09.2024 10:00 - 15:00
Tuohta tarinoista -webinaari
Tervetuloa verkostoitumaan ja inspiroitumaan tarinallistamisen mahdollisuuksista!Tarvitsetko apua tuotteistamiseen?Tuohta tarinoista -webinaari aloittaa matkailu-, ravintola- ja elintarvikeyrittäjille...
17.09.2024 10:00 - 13:00
Peuran leikkaus ja käsittelykoulutus
Peuran leikkaus ja käsittelykoulutus10.10.2024 klo:17:00, kesto n. 4h.Riistaliha on lähiruokaa parhaimillaan. Oletko kiinnostunut näkemään miten...
10.10.2024 17:00 - 21:00
Syksy ja sienet
Syksy ja sienet ovat täällä taas. Tarjoamme syksyyn 2024 seuraavia sienitapahtumia. Muistathan ottaa sieniretkille mukaan...
22.08.2024 - 08.10.2024
Tuotteistamisen pienryhmät: asiakasymmärrys, palveluiden ja tuotteiden ideointi sekä vieminen käytäntöön syksy 2024
Kehitä yrityksesi asiakasymmärrystä ja palveluita – tule mukaan pienryhmätapaamisiin! Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy johtavan palvelumuotoilijan Raisa Maijalan...
27.08.2024 - 23.10.2024
Tuoremehuasemat palvelevat Etelä-Savossa
Tuoremehuasemat käynnistelevät toimintaansa, katso tästä lähin asema Etelä-Savossa.Joroinen: Toiminta käynnissä. Katajamäen vanha koulu, Virtasalmentie 852....
07.08.2024 - 31.10.2024
Hygieniapassitestit Keski-Suomessa
Tarvitset hygieniapassin, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita eikä sinulla ole elintarvikealan ammatillista tutkintoa....
Mirja Pummila, Eeva-Liisa Kivimäki
17.07.2024 - 31.12.2024
Hygieniaosaamistesti Varsinais-Suomessa
Hygieniapassitesti Turussa/SalossaHygieniapassi tarvitaan, jos• työskentelee elintarvikehuoneistossa• käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita• käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita...
12.09.2024 - 31.12.2024
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari, Mari Mäenpää
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
Piimälimppu
Suomalaisen leivän tarina jatkuu. Tällä kertaa kohteena on Uusimaa. Uudellamaalla on herkuteltu piimälimpulla.
Suvi Malin
Uudet ravitsemussuositukset kehottavat lisäämään kestävien kalakantojen käyttöä
Uudistettujen pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan kestävästi pyydetyn kalan käyttöä ruokavaliossa tulisi lisätä. Suositusten mukaan kalaa tulisi...
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Mallassämpylöiden tarina
Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.
Satu Nokkonen
Parsaherkut kruunaavat kevään
Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan. Loihdi parsaherkkuja Maa-...
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Leivät ja rieskat ovat olleet kautta aikojen...
Sanna Louna, Marja Niskanen
PÄÄSIÄINEN
Pääsiäinen on perinteisesti ruokajuhla, kuten muutkin suomalaiset pyhät. Ruokaperinteessä on paljon katoliselta ajalta periytyviä, paaston...
Etsitkö MKN asiantuntijaa?