Maa- ja kotitalousnaiset järjestää ruokakursseja kaiken ikäisille.
Villiyrttiruokatyöpaja 4.6.2025 Saarijärvellä
Villiyrttiruokatyöpaja Saarijärvellä Sampolassa 4.6.2025 klo 13-17Tule hakemaan uusia ideoita villiyrttien käyttöön! Villiyrttejä voit hyödyntää sekä kotikeittiössä,...
Anni Rintoo, Mirja Pummila
04.06.2025 13:00 - 17:00
Pasurifest
PasurifestTule kanssamme Kurjenrahkaan viettämään ihanaa Impinpäivää 11.6.2025Tapahtuma on avoin kaikille. Pasuripurilaisia riittää noin sadalle hengelle.Tarkoituksena...
11.06.2025 10:00 - 15:00
Itse tehtyä mozzarellaa ja etikkajuustoa
Itse tehtyä mozzarellaa ja etikkajuustoa Juustojen valmistus on mukavaa puuhaa. Kotitekoiset juustot syntyvät helpoista raaka-aineista näppärästi...
11.06.2025 16:00 - 20:15
Paikallisten tuottajien kauppatapahtuma – Pellolta pöytään näkyväksi!
Paikallisten tuottajien kauppatapahtuma järjestetään perjantaina 23.5.2025 klo 10-18 Joensuun Prismassa teemalla: Pellolta pöytään näkyväksi! Tapahtumassa...
23.05.2025 10:00 - 18:00
Villiyrtit tutuiksi - koko perheen villiyrttiretki Laukaassa 29.5.2025
Koko perheen villiyrttiretki Laukaassa 29.5.2025 klo 14-16Paikka: Tertan kahvila, Antinniementie 1, Laukaa Koko perheen retkellä...
29.05.2025 14:00 - 16:00
Koko perheen villiyrttiruokakurssi Korpilahdella 3.6.2025
Koko perheen villiyrttiruokakurssi Korpilahdella 3.6.2025 klo 17-20Paikka: Leustun tila, Pirttiranta, Leustuntie 418, 41820 Saakoski (Korpilahti)Tule...
03.06.2025 17:00 - 20:00
Innovatiivinen Pasuritestaus Ammattikeittiöosaajille
Tervetuloa tutustumaan pasurin mahdollisuuksiin ammattikeittiöissä!Pasuri-hanke järjestää innostavan ja käytännönläheisen tilaisuuden keskiviikkona 4.6. klo 13–15 Säkylän...
04.06.2025 13:00 - 15:00
Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla
Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla 4.6.2024Tervetuloa mukaan oppimaan lisää luonnonyrteistä. Koulutuksessa opastamme luonnonyrttien turvalliseen keruuseen, käyttöön ja tunnistamiseen. Koulutus...
04.06.2025 17:00 - 19:00
Koko perheen villiyrttiretki Uuraisten Kangashäkissä 5.6.2025
Koko perheen luontoretki Kontionjäljen luontopolulla Aika: 5.6.2025 klo 17:30-19:30Paikka: Kontionjäljen luontopolku, Kangashäkki, Uurainen. Parkkipaikan osoite Kissakatu 40....
Anni Rintoo
05.06.2025 17:30 - 19:30
Villiyrtit lautasella – opi, kerää ja kokkaa. Työpaja 10.6. Vesilahdella.
Tule hakemaan uusia ideoita villiyrttien käyttöön! Villiyrttejä voit hyödyntää sekä kotikeittiössä että myös yritystoiminnassa esim. ruoka-...
10.06.2025 10:00 - 14:30
Luonnonlaidunpäivä Saarilan tilalla 14.6.2025
Luonnonlaidunpäivässä juhlitaan luonnonlaitumia ja niiden hoitajia – laiduntavia eläimiä. Luonnonlaitumilla laiduntavat eläimet huolehtivat perinnebiotoopeista. Ne turvaavat...
Johanna Rinnekari
14.06.2025 10:00 - 15:00
Karjalaiset KesäMarkkinat
Koko tienoon Karjalaisia KesäMarkkinoita vietetään juhannuksen aatonaattona idyllisessä järvimaisemassa keskellä historiallista miljöötä Liperin Kirkkolahdella. Karjalaiset...
19.06.2025 16:00 - 19:00
Pellolta pöytään - tapahtuma 9.7.2025 Mikkelin Karilassa
Tapahtumassa tuodaan esille kestäviä, uudistavia ruoantuotannon tapoja ja ajankohtaista tutkimustietoa. Tapahtumassa on esillä myös keinoja,...
09.07.2025 10:00 - 16:00
Luonnonyrttikoulutukset SERIGO-hankkeessa
Kiinnostavatko luonnontuotteet ja ympäristöosaaminen?Maaseudun naisille ja yhdistyksille suunnatun SERIGO-hankkeen kehittämispolkuna tarjoamme matalan kynnyksen koulutuksia yrttien,...
Tuuli Mäkinen
07.06.2025 - 07.08.2025
Vinkkejä pääsiäisen viettoon
Kokeilisitko tänä vuonna itse tehtyä mämmiä tai kiinnostaako uudet mämmi- ja muut pääsiäisherkut? Entä värjäisitkö...
Marita Suontausta
Ruokakulttuurikin on kulttuuria
Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivän kunniaksi keitellään keittoja ja haudutellaan patoja kotimaisista aineksista Maa- ja...
Marita Suontausta, Topi Kumpulainen
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...
Helena Velin
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
Etsitkö MKN asiantuntijaa?