Tarjoamme kaikenikäisille suunnattuja hauskoja, opettavaisia ja toiminnallisia ruokatapahtumia.
Tarjoamme mukavia ruokaratoja lapsille, lue lisää linkistä:
Ruokaradat
Järjestämme ruokakerhoja lapsille.
Lue lisää ruokakerhoista täältä
Ruokakasvatuksella kestävyyttä ja hyvinvointia – ruokakasvatuksen työkaluja Educassa 27.–28.1.
Ruoka on opetuksen väline, jonka avulla voi tarkastella kestävyyteen ja hyvinvointiin liittyviä, päivänpolttavia kysymyksiä. MKN...
Marita Suontausta
Terveyttä edistävät välipalat - hyödynnä toimintamallit
Terveyttä edistävät välipalat -projektissa tuotettiin ruokakasvatukseen hyviä, juurtuvia käytäntöjä ja toimintamalleja, joiden avulla oppilaat nauttivat...
Terveyttä edistävät välipalat -vanhempainilta
Puhutaan vanhempainillassa terveellisestä ravitsemuksesta.
Ruokakasvatusaineistoa verkossa
Verkossa on suuri määrä erinomaista ruokaan, ravitsemukseen ja ruokakasvatukseen liittyvää aineistoa. Katso ja tutustu!
Virkeyttä välipalalla
Kaisan ohjeilla marjoista, hedelmistä ja täysjyväisistä viljatuotteista syntyvät maukkaat, nopeat ja terveelliset välipalat.
Kaisa Myllykangas
Kaappaa kasvis
Kaappaa kasvis on kouluissa toteutettava tempaus, jonka tavoitteena on lisätä kasvisten syömistä.
Osta harkiten, kokkaa luovasti – vältä hävikkiä
Hävikkiviikkoa vietetään 12.–18.9.2022. Hävikkiviikko herättelee kuluttajia pohtimaan omaa suhdetta ruokaan ja ruokahävikkiin.
Peruskoululaiset kisailivat hävikkiruoan vähentämisessä – ideoita syntyi kotiin ja kouluun
Kouluissa ympäri Suomen peruskoululaiset pääsivät kevään aikana opettajiensa johdolla miettimään erilaisia keinoja vähentää ruokahävikkiä kotitalouksissa....
Tarjoa pääsiäisherkkuja mutta älä ruoki hukkaa
Ennakointi ja ruokaohjeiden luova tulkinta auttavat välttämään ruokahävikkiä.
Etsitkö asiantuntijaa?
Löydät kaikki asiantuntijat täältä.
MKN 90 vuotta tiennäyttäjänä
Juhlavuotemme kunniaksi vinkkejä vuosikymmenten varrelta - joka viikko!