Paputto

Kotimaisesta härkäpapurouheesta onnistuu risottomainen ruoka.

Paputto
Kuva: Timo Viljakainen

Paputto

4–5 annosta

1 sipuli (100 g)
2 porkkanaa (200 g)
1 kesäkurpitsa (400 g)
1 paprika
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl yrttimaustetta
mustapippuria myllystä
4 dl härkäpapurouhetta (esim. Vihreä Härkä)
n. 6 dl kiehuvaa vettä
1–2 kasvisliemikuutiota

Tarjoiluun
juustoraastetta, esimerkiksi mustaleima emmentalia

Valmista ruoka reilussa paistokasarissa tai siirrä raaka-aineet paistinpannulta kuullottamisen jälkeen kattilaan.

Pilko kasvikset ja kuullota niitä öljyssä pannulla hetken aikaa.

Lisää härkäpapurouhe ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Mausta. Murenna sekaan yksi kasvisliemikuutio.

Lisää aluksi 2 dl vettä. Sekoita ja jatka veden lisäämistä yksi desilitra kerrallaan, kun aiemmin lisätty neste ovat imeytyneet. Jatka kypsentämistä kunnes härkäpapurouhe on kypsää. Tarkista maku ja murenna tarvittaessa sekaan toinen kasvisliemikuutio.

Anna hautua kannen alla 5 minuuttia, niin ettei levy ole enää päällä.

Tarjoa paputon kanssa juustoraastetta ja maukasta salaattia.

VINKKI
Voit halutessasi voit lisätä 150 g kylmäsavulohta suikaloituna kypsennyksen loppuvaiheessa.

Huom!
Härkäpapurouhe ja härkäpapurouheseos ovat eri asioita. Tässä reseptissä käytetään vaaleaa ja karkeaa, kuivatusta härkäpavusta tehtyä mantelirouheen omaista härkäpapurouhetta, jota täytyy kypsentää. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta.
Tumma härkäpapurouheseos (esim. Verso Food) sisältää härkäpavun lisäksi myös muita raaka-aineita. Se on jalostusvaiheessa käsitelty niin, että sitä voi nauttia myös kypsentämättömänä, esimerkiksi smoothien seassa. Rakenteeltaan tuote on hieman muromainen.