Grillatut luumuvartaat

Kotona tai retkellä valmistuvat jälkiruokavartaat

Kaksi luumua puussa

Grillatut luumuvartaat

4 annosta

8–12 tuoretta kiinteää luumua
1 lime tai sitruuna
2 rkl (vaaleaa)siirappia
2 rkl silputtua tuoretta minttua

Lisäksi
4 puista tai metallista grillivarrasta

Huuhtele luumut, halkaise ne ja poista kivi. Laita luumut kulhoon tai rasiaan.

Valmista marinadi. Pese lime tai sitruuna ja raasta noin teelusikallinen kuoriraastetta luumuille. Purista limestä mehu ja valuta siirapin kanssa luumuille. Kääntele sekaisin ja anna marinoitua hetken aikaa.

Pujota luumunpuolikkaat grillivartaisiin ja grillaa varovasti, kunnes luumut saavat väriä pintaan. Valele marinadilla halutessasi.

Ripottele pinnalle minttua ja nauti.

Vinkki! Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia ennen käyttöä, etteivät ne pala niin helposti.