Itukääröt

Raikkaan rapsakat itukääröt ovat helppo ja terveellinen välipala

itukääröt leikkuulaudalla
Kuva: Kati Laszka

Itukääröt

4 annosta 

4 ohutta rieskaa tai tortillalettua
1 maustekurkku
4 aurinkokuivattua tomaattia
75 g täyslihaleikkelettä
4–5 dl erilaisia ituja

Hernelevite
200 g pakasteherneitä
1 pieni (puna)sipuli
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
(1 tl jeeraa tai jauhettua kuminaa)
(chilikastiketta maun mukaan)


1. Valmista ensin hernelevite. Sulata herneet ja kaada monitoimikoneeseen. Kuori sipuli, leikkaa lohkoiksi ja laita herneiden sekaan. Mittaa päälle loput ainekset ja soseuta. Jätä odottamaan.

2. Hienonna maustekurkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ne itujen kanssa kulhossa. Suikaloi leikkele.

3. Levitä rieskoille reilusti hernelevitettä, ripottele leikkelesuikaleet päälle ja jaa ituseos rieskoille.

4. Kääri rieskat rullalle ja leikkaa halutessasi 2–3 osaan. Paloittelu helpottaa syömistä.

VINKKI! Leikkeleen sijaan voit käyttää muuta kypsää lihaa tai kalaa, kylmäsavutofua tms. Levitteen öljynä voi myös käyttää aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Hernelevite on hyvä dippikastike esimerkiksi kasviksille.