Lammaskeitto

Liharuoat· Keitot

Lammaskeitto on maistuva talviruoka.

Img 20220208 175602

Lammaskeitto

400 g lampaan paistia tai lapaa
200 g kaalia suikaleina
800 g perunaa lohkoina
100 g porkkanaa
100–200 g viherpippurisulatejuustoa
suolaa, yrttimausteita maun mukaan, lammaslihalientä

Paloittele liha pieniksi kuutioiksi ja laita uunivuokaan. Lisää vettä sen verran, ettei liha pala kiinni, sekä suolaa maun mukaan.

Laita vuoka 200-asteiseen uuniin. Vähennä lämpötilaa miedommaksi kypsennyksen puolivälissä. Kypsennysaika on yhteensä 1–2 tuntia riippuen lämmöstä, veden määrästä ja lihakuutioiden koosta. Muista käännellä lihoja kypsennyksen aikana.

Siivilöi liemi ja ota se talteen keitinlientä varten.

Kiehauta kaali, lisää perunat ja porkkana liemessä. Lisää liha ja keitä keitto valmiiksi.

Mausta suolalla sekä yrttimausteilla, esimerkiksi rakuunalla. Voit käyttää liemessä myös lihalientä niin halutessasi.