Raitajuuricarpaccio

Juurikkaista syntyy helppo ja maukas alkupala

Raitajuuricarpaccio Kati Laszka vaaka V7 A6351 compressed

Raitajuuricarpaccio

4 annosta 

4–6 raita-, kelta- tai punajuurikasta
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl valkoista viinietikkaa tai balsamicoa
2 rkl rypsiöljyä
1–2 tl hunajaa
reilu kourallinen rucolaa tai muuta salaattia
mustapippuria myllystä
50 g voimakasta juustoa (esim. Mustaleima, Pecorino tai Manchego)


1. Kuori raitajuuret tai muut juurikkaat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävällä juustohöylällä.

2. Sekoita kulhossa sitruunamehu, viinietikka, öljy ja hunaja. Kääntele sekaan raitajuuriviipaleet ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

3. Levitä osa rucolasta tarjoiluvadille. Asettele juurikasviipaleet niiden päälle. Rouhaise pippuria muutama pyöräytys ja ripottele hiukan suolaa viipaleille. Levitä loput rucolalehdet päälle. Veistele esimerkiksi kuorimaveitsellä juustolastuja kaikille aineksille ja nosta tarjolle.