Possumakkara

Liharuoat

Järjestä makkarantekotalkoot!

Vastapaistettuja possumakkaroita pellillä

Possumakkara

800 g sianlihaa (lapaa tai niskaa)
250 g silavaa tai siankylkeä
1 rkl suolaa
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl meiramia
0,25 tl timjamia
0,25 tl oreganoa
0,25 tl jauhettua korianteria
0,25 tl muskottia
1,5 dl vettä tai olutta
1 tl sitruunamehua

Paloittele possunliha ja silava 2–3 cm kuutioiksi.

Jauha ensin possunliha käyttäen lihamyllyn suurireikäistä etulevyä.

Lisää silavakuutiot jo kertaalleen jauhetun lihan joukkoon ja jauha seos uudelleen.

Lisää lihan joukkoon mausteet ja olut tai vesi ja sekoita hyvin.

Jos massa on liian kiinteää, lisää 0,5 dl nestettä.

Paista massasta pieni pihvi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Pursota makkaramassa liotettuihin suoliin ja sido sopivan kokoisiksi makkaroiksi.

Kypsennä makkarat uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ruskista pannulla, haluat lisää väriä.