Tag: ClimateFood
Asiasanalla "ClimateFood" merkitty sisältö

Webinaarit
Paikallinen elintarviketuotanto ruokaturvan rakentajana
"YK-järjestöjen määritelmän mukaan ruokaturva tarkoittaa tilaa, jossa kaikilla ihmisillä on fyysiset, sosiaaliset ja taloudelliset mahdollisuudet...
04.09.2025 13:00 - 15:00

Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut
Maitotila Pesula Lantbruk Tornionlaaksossa vaalii sopivasti perinteitä ja kokeilee rohkeasti uusia jalostusideoita
Maitotila Suomen ja Ruotsin rajalla tuottaa sinappia, jäätelöä ja pitää suosittua tilamyymälää.

Opintomatkat· MKN Oulu
Opintomatka Pajalan markkinoille
Tervetuloa opintomatkalle tutustumaan Pohjois-Ruotsin mahdollisuuksiin! Pääkohteenamme ovat Norrbottenin alueen suurimmat kesämarkkinat Pajalassa, joita on järjestetty...
04.07.2025 - 06.07.2025

Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut
Ilmastoviisaita ratkaisuja Lapista – Sallassa ollaan edelläkävijöitä porotalouden sivuvirtojen hyödyntämisessä
Niina Mattilan kotipaikka sekä yritys Aihkiporo sijaitsevat Sallassa – keskellä ei mitään – kuten kunnan...

Ajankohtaista
Pohjoisella ruoalla kuluttajien sydämiin
Vaikka Nyhléns Hugosons työllistää 200 henkilöä, on sillä samat haasteet kuin paljon pienemmillä tuottajilla. Haasteiden...

Pro Entrepreneurship
ClimateFood project’s study trip to Norrbotten 22.-23.8.2024 – what did we learn?
At the end of August, 18 Northern Finnish food sector actors and developers headed to...

Marja Malmi
3 min lukuaika
Yrittäjyyden asialla
Mitä ilmastoviisaan elintarviketuotannon opintomatkalla Ruotsiin opittiin?
Elokuussa 18 pohjoissuomalaista elintarvikealan toimijaa ja kehittäjää suuntasi kohti Norrbottenin aluetta Ruotsissa tutustumaan ilmastoviisaaseen ruoantuotantoon...

Marja Malmi
3 min lukuaika
Ajankohtaista
Kaupallinen kalastus ylläpitää puhtaita ja monimuotoisia vesiekosysteemejä
Pellolainen Lapin Villikalan yrittäjä Jouko Sirkkala on viidennen polven kaupallinen kalastaja. Pääasiallisena pyyntialueena hänellä on...

Ajankohtaista
Biokaasulaitoksella uusia keinoja ruuantuotannon päästöjen vähentämiseen
Viskaalin yrityskokonaisuus: maatila, teurastamo ja lihanjalostamo Muhoksella Oulun kupeessa, on tarjonnut pohjoissuomalaisille paikallista naudanlihaa ja...

Ajankohtaista
Kujalan tilalla karja laiduntaa luonnollisilla merenrantalaitumilla
Timo ja Susanna Kujalan perinnetilalla Hailuodossa tuotetaan aitoa lähiruokaa korkealuokkaisista raaka-aineista. Kesäisin Kujalan tilan karja...

Julkaisut
Pienelläkin yrityksellä on merkittävä rooli omassa paikallisyhteisössään
Kalajoen Himangalla sijaitsevassa Paahka Oy:ssa ilmastoviisas ja vastuullinen yritystoiminta kattaa niin lähituotannon, kestävän talouden hallinnan...

Yrittäjyyden asialla
Vierailu pohjoiseen alkutuotannon ja elintarvikealan koulutus- ja tutkimusyksikköön Louelle
ClimateFood-hankkeen tiimiläiset Suomesta ja Ruotsista suuntasi syyskuun puolivälissä Tervolaan. Tarkoituksena oli tutustua Ammattiopisto Lappian Louen...

Marja Malmi
2 min lukuaika