Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Leivonnaiset
Mämmikakku
Uutta käyttöä mämmille löytyy kakusta, johon mämmi antaa hienon aromin. Tarjoa aterian jälkiruokana kermavaahdon tai...
Leivonnaiset
Prinsessakakku
Marsipaanikuoren alla on herkullinen sokerikakku, jonka täytteenä on vaniljakreemiä, kermahyytelöä tai -vaahtoa sekä vadelmahilloa
Leivonnaiset
Bebe-leivokset
Bebe-leivos on pieni herttainen tarjottava
Leivonnaiset
Tuulihatut
Ilmava tuulihattu voidaan täyttää niin suolaiseksi kuin makeaksi leivonnaiseksi
Leivonnaiset
Minna Canthin kakku
Muhkean mausteinen Minna Canthin nimikkokakku on peräisin Canthin perheen keittokirjasta
Leivonnaiset
Runebergin tortut ja gluteenittomat Runebergin tortut
Runebergin päivää juhlistetaan 5. helmikuuta. Silloin kahvipöytään voi kattaa hillosilmäisiä Runebergin torttuja.
Leivonnaiset
Vaaleanpunainen unelmatorttu ja sydänpulla ystävälle
Ystävänpäivänä 14.2. sopii muistaa ystäviä ja rakastettuja herkuilla
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset
Blinit
Blinitaikinalle on ominaista happamuus, joka syntyy, kun jauhojen, maidon ja hiivan seoksen annetaan käydä
Alkupalat ja pikkusyötävät
Täytteitä blineille
Blinien kanssa voi mädin lisäksi nauttia erilaisia täytteitä
Leivonnaiset· Kekriruoat
Hämäläiset juhlaleivät
Perunalimpun ja näkkileivän kanssa maistuu porkkanavoi
Leivonnaiset· Kekriruoat
Keskipohjanmaalainen sekaleipä
Sekaleipä on Keski-Pohjanmaalla varsin yleinen arkileipä
Leivonnaiset
Ruisleipä
Savossa ruisleivän leipominen on pyhä toimitus ja hyvää leiväntekijää arvostetaan
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lepuska
Lepuska on pehmeä, perunainen rieska Etelä-Karjalasta
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lohjan omenalimppu
Osa omenakaupungin runsaasta omenasadosta piilotetaan limppuun
Leivonnaiset· Kekriruoat
Nosterieska
Keski-Suomen nosterieska saa muhevan rakenteensa hiivalla käytetystä juuritaikinasta
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit· Kekriruoat
Oulun limppu
Oulun limpussa maistuu pomeranssi