Kaneliässät

Leivonnaiset

Kahvin seurana maistuvat perinteiset kaneliässät

226 lr100 1810

Kaneliässät

noin 80 kpl

250 g kohonnutta vehnästaikinaa (pullataikinaa)
250 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 tl soodaa

Pinnalle

3 rkl kanelia
3 rkl sokeria

Ässiä kannattaa valmistaa samalla kun paistaa pullia, jolloin kohonneesta pullataikinasta voi punnita ässiin tarvittavan 250 g taikinaa. Voit valmistaa pikkuleipiä varten myös 2,5 desin taikinan ja paistaa lopusta taikinasta pullia.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vehnästaikina. Parhaiten taikinan saa sekoitettua yleiskoneen mela- tai k-vatkaimella, jolla voi ja sokerikin vaahdotetaan.

Sekoita keskenään jauhot ja sooda ja lisää taikinaan.

Leivo taikinasta sormenvahvuisia tankoja. Leikkaa ne noin seitsemän senttimetrin pituisiksi paloiksi ja kierittele kaneli-sokeriseoksessa. 

Taita tangot ässän muotoon leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen lämmössä vaaleanruskeiksi noin kymmenen minuuttia.