Korvasienimuhennoksella täytetyt tomaatit

Kokeile korvasienimuhennosta tomaattien täytteenä

Mkn artikkeli korvasienitomaatit ruokaneuvot kuva timo viljakainen maa jakotitalousnaiset 1

Korvasienimuhennoksella täytetyt tomaatit

8 kpl tomaatteja
0,5 l tuoreita tai 25 g kuivattuja korvasieniä (muista käsitellä korvasienet oikein, raakana ne ovat myrkyllisiä)
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl kermaa
0,5 tl suolaa
valkopippuria
(mausteeksi kuivaa sherryä, sitruuna tai persiljaa)

Hienonna sienet ja sipuli

Hauduta sieniä ja sipulia kattilassa voissa.

Ripottele jauhot pintaan ja lisää maito sekä kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua 10 minuuttia.

Mausta muhennos. Tarkista maku.

Leikkaa tomaateista hattu ja koverra sisus pois. Täytä muhennoksella ja laita halutessa hattu takaisin.

Grillaa kypsiksi noin 15–20 minuuttia grillissä tai grillivastuksen alla uunissa.

    Vinkki! Hyödynnä koverretut tomaattien sisukset. Lisää joukkoon hyvää öljyä, suolaa ja pippuria sekä etikkaa. Tarjoile kesäisen salaatin kastikkeena.