Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Satakuntalainen kakko
Satakunnan kakko leivotaan sormituntumalla.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Varilimppu
Varsinaissuomalainen varilimppu leivotaan ajan kanssa
Leivonnaiset· Joulu
Vinkkejä pipareiden koristeluun
Loihdi lasit piparitaloon, kuorruta komeaksi koristeilla
Liharuoat
Ruskea peruskastike
Ruskea kastike on osa suomalaista ruokakulttuuria. Tätä menneiden vuosien arkista perusruokaa nautittiin lähes päivittäin perunoiden...
Salaatit ja kasvisruoat
Valkokastike eli bechamelkastike
Valkokastikkeesta syntyy myös juustoinen huntu gratiineihin
Liharuoat
Lemin särä Etelä-Karjalasta
Lemin särän kanssa ei pidä hättäillä
Leivonnaiset· Kekriruoat
Etelä-Pohjanmaan naurisleipä
Leivät syörähän heti lämpöösenä voin kans ja jos sattuu jäärä, loput kylymänä
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Eteläsavolainen ohrarieska
Etelä-Savossa ohrarieska on röpö-, ryyni- tai röhkörieska
Juhlat ja sesongit
Hämeen tuuvinki eli imelletty perunalaatikko
Hämeessä ei ole joulupöytää, jos ei ole tuuvinkia. Muualla se tunnetaan nimellä imelletty perunalaatikko.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Kainuun rönttönen
Kainuun rönttönen on suojattu herkku
Leivonnaiset· Kekriruoat
Keski-Pohjanmaan krenikka
Krenikka on kardemummalla ja kanelilla maustettu makea leivonnainen.
Kalaruoat
Keski-Suomen rantakala
Keski-Suomessa muikku maistuu rannalla ja kotikeittiössä
Alkupalat ja pikkusyötävät
Kymenlaakson kotijuusto
Kymenlaaksossa osataan juustonteon salat
Puurot ja jälkiruoat
Lapin mustikka-hillakiisseli
Hilla ja muut luonnonmarjat ovat Lapin aarre
Liharuoat
Pirkanmaan mustamakkara
Mustamakkara on Pirkanmaalla arvossaan
Leivonnaiset· Kekriruoat
Pohjois-Karjalan vatruska
Pohjois-Karjala on piirakanystävän paratiisi