Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta

Mkn artikkeli perunasuklaakakku mtn vaaka h laurariihela

Peruna-suklaakakku

300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl mantelijauhoa
2,25 dl vehnäjauhoa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl kardemummaa
200 g voita
2,75 dl sokeria
puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2,5 rkl konjakkia

Koristeluun
sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
appelsiinin lohkoja
perunalastuja

Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.

Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun 26 cm irtopohjavuokaan.

Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.

Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.

    Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.