Kesäkurpitsatorttu

Leivo leikattava kesäkurpitsatorttu tai tee taikinasta kuppikakkuja!

Kesäkurpitsakakku
Kuva: Timo Viljakainen

Kesäkurpitsatorttu

Pohja
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
200 g (2–2,5 dl) hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta

Päälle
200 g kevyttuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl sitruunamehua
3 dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää öljy, kesäkurpitsaraaste ja mantelirouhe sekä keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.

Kaada taikina halkaisijaltaan 25 cm vuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.

Paista 175 asteessa noin puoli tuntia kunnes kakku on kypsä.

Kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutuksella, johon kaikki ainekset vatkataan sekaisin.