Kesäkurpitsatorttu
Leivo leikattava kesäkurpitsatorttu tai tee taikinasta kuppikakkuja!

Kesäkurpitsatorttu
Pohja
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
200 g (2–2,5 dl) hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
Päälle
200 g kevyttuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl sitruunamehua
3 dl tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää öljy, kesäkurpitsaraaste ja mantelirouhe sekä keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.
Kaada taikina halkaisijaltaan 25 cm vuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.
Paista 175 asteessa noin puoli tuntia kunnes kakku on kypsä.
Kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutuksella, johon kaikki ainekset vatkataan sekaisin.