Ruokavinkit
Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
1 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Puutarha
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari, Mari Mäenpää
1 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· Ruokavinkit
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
2 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Piimälimppu
Suomalaisen leivän tarina jatkuu. Tällä kertaa kohteena on Uusimaa. Uudellamaalla on herkuteltu piimälimpulla.
Suvi Malin
3 min lukuaikaMKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Uutinen
Uudet ravitsemussuositukset kehottavat lisäämään kestävien kalakantojen käyttöä
Uudistettujen pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan kestävästi pyydetyn kalan käyttöä ruokavaliossa tulisi lisätä. Suositusten mukaan kalaa tulisi...
Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Mallassämpylöiden tarina
Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.
Satu Nokkonen
3 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Uutinen
Parsaherkut kruunaavat kevään
Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan. Loihdi parsaherkkuja Maa-...
Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Leivät ja rieskat ovat olleet kautta aikojen...
Sanna Louna, Marja Niskanen
2 min lukuaikaMediapankki· Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
PÄÄSIÄINEN
Pääsiäinen on perinteisesti ruokajuhla, kuten muutkin suomalaiset pyhät. Ruokaperinteessä on paljon katoliselta ajalta periytyviä, paaston...