Ajankohtaista

kaurarieskaa lautasella, koristeena persiljatupsu

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Eteläsavolainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...

Katja Rissanen Rissanen katja 2

Katja Rissanen

3 min lukuaika
Lohiperhoset

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Kuukauden lähikala on kirjolohi

Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.

Janita Kylänpää Janita Kylänpää

Janita Kylänpää

4 min lukuaika
Lahikalaa lautaselle muikut

Julkaisut· Ajankohtaista

Lähikalan ruokakäytön tulevaisuus nähdään pääasiassa positiivisena – ruokakasvatus, ravitsemussuositukset ja tavoiteohjelmat positiivisia vaikuttimia käytön lisäämiseksi

Kala-alan toimijoiden kokemuksia lähikalan käytöstä kerättiin Perämeren alueella. Eniten pyydetään ja käytetään siikaa ja ahventa....

3 min lukuaika
Edustajakokous 2024 kuva 2

Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten 24.10.2024 edustajakokouksen kuulumisia

Vuoden 2024 Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset Sanna Mäki Varsinais-Suomesta ja Margit Kurru Satakunnasta palkittiin edustajakokouksessa....

Sanna Pitkänen Sanna Pitkanen

Sanna Pitkänen

2 min lukuaika
Nyhlens Hugosons 4 Grisar Climate Food

Ajankohtaista

Pohjoisella ruoalla kuluttajien sydämiin

Vaikka Nyhléns Hugosons työllistää 200 henkilöä, on sillä samat haasteet kuin paljon pienemmillä tuottajilla. Haasteiden...

3 min lukuaika
Timanttiset Kanta Hameen kuvapankki

MKN Maisemapalvelut· Uutinen· Matkailu

Vastaa kyselyyn ja osallistu maaseudun matkailuyrittäjyyden kehittämiseen

Vallitsevat trendit ovat Timanttiset aktiviteetit osana maaseutumatkailuyritysten kasvupolkua -hankkeen keskiössä. Ylimaakunnallinen hanke antaa matkailuyrittäjille uusia...

2 min lukuaika
Papatus

Ajankohtaista

Mikä kulttuuriympäristö? Innostu ja hyödy kulttuuriympäristöstä IHKU-hankkeessa toteutettu julkaisu johdattaa maaseudun kulttuuriympäristöihin ja niiden hoitoon

Mitä kulttuuriympäristö tarkoittaa? Millaisia kulttuuriympäristöjä on? Miksi kulttuuriympäristöjen hoito on tärkeää ja miten niitä hoidetaan?...

Katja Lappalainen Katja Lappalainen

Katja Lappalainen

1 min lukuaika
Juures-sieniseljanka padassa

Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista

Kekrinä maistuu oman maan ruoka

Kekrillä oli maatalousyhteiskunnassa pitkät perinteet, mutta aikojen saatossa sen merkitys on hiipunut. Maa- ja kotitalousnaiset...

Helena Velin helena

Helena Velin

2 min lukuaika
Paakuva

Ajankohtaista· Uutinen

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa selvitettiin lähiruoan saatavuutta, käyttöä ja käytön lisäämisen mahdollisuuksia – Tutustu tuloksiin!

Parasta paikallista pöytiin -hanke toteutti aiheen tiimoilta Pohjoinen ruoka -kyselylomakkeen ja teki yrittäjähaastatteluja. Kysely suunnattiin...

Heini Iinatti Heini iinatti

Heini Iinatti

4 min lukuaika
Sieppaa

Järjestö ja kumppanuudet· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· Uutinen· Järjestökampanjat· Järjestöasiat· Yhdistykset· Ruokakasvatus

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 2 2024

Tutustu syksyn ajankohtaisiin asioihin ja toimintavinkkeihin

1 min lukuaika
Kuhapata

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Lokakuun kuukauden kala on kuha

Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...

Janita Kylänpää Janita Kylänpää
Anna Kari Anna kari

Janita Kylänpää, Anna Kari

3 min lukuaika
Kalamuistoja hauki

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot

Kalamuistoja etsimässä

Kalamuistoissa kalastus, ihana kesäpäivä ja omasta saaliista tehty ruoka ovat arvokkaita. Kuukauden Lähikala -hankkeen luotsaaja...

Anna Kari Anna kari

Anna Kari

4 min lukuaika