MKN Ruokaneuvot

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· MKN Keskus
Tulevaisuuden tekijä harjoittelussa MKN Keskuksessa
Ravitsemustieteiden opiskelija Janiina Pullinen työharjoittelussa MKN Keskuksessa 13.5.-13.7.2025

Janiina Pullinen
1 min lukuaika
Järjestö ja kumppanuudet· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Uutinen· Järjestöasiat
Kevään juhlat ja äitienpäivä - tee päivästä elämys!
Kevät tuo tullessaan monta syytä juhlaan – valmistujaiset, rippijuhlat, koulun päättäjäiset ja tietenkin äitienpäivä. Huolella...


Janita Kylänpää, Anna Kari
3 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Parsa ja villivihannekset aloittavat kevään herkkukauden
Suosi sesonkeja. Juhlista vappua tai äitienpäivää kauden kasviksista valmistetuilla herkuilla Maa- ja kotitalousnaisten vinkeillä.

Marita Suontausta
2 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Muonituskoulutuksista käytännön oppeja häiriö- ja poikkeustilanteissa toimimiseksi
MKN:n kevään 2025 muonituskoulutuksissa osallistujat pääsevät konkreettisesti harjoittelemaan, miten muonittaa isoa väkimäärää ja oppimaan, kuinka...

Helena Velin
2 min lukuaika
Mediapankki· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· MKN Maisemapalvelut· MKN Keskus· Hävikki
Ota tavoitteeksi Hukaton huhtikuu
Arjen askareissa sekä pääsiäisen ja muiden juhlapyhien vietossa on hyvä huomioida ruokahävikin välttäminen.

Marita Suontausta
2 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Ruokakulttuurikin on kulttuuria
Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivän kunniaksi keitellään keittoja ja haudutellaan patoja kotimaisista aineksista Maa- ja...


Marita Suontausta, Topi Kumpulainen
2 min lukuaikaMediapankki· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Tietoa meistä· Hävikki
Ruokahävikin vähentäminen kotikeittiöissä vaatii uusia ratkaisuja – Maa- ja kotitalousnaiset mukana innovaatiohaasteessa
Maa- ja kotitalousnaiset on mukana innovaatiohaasteessa, jonka tavoitteena on löytää toteutuskelpoisia ja vaikuttavia hävikkiratkaisuja kuluttajien...


Marita Suontausta, Susanna Winqvist
2 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kasviskylläinen ruokavalio tekee hyvää terveydelle ja ympäristölle
Uusien ravitsemussuositusten mukaan kasvisten syöntiä tulisi lisätä 500–800 grammaan päivässä. Ota kasviskylläinen arki haltuun MKN:n...

Marita Suontausta
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokakasvatus
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Marjaleipä
Suomalaisen leivän tarina Kivisaaren Piapojauhojen savuaromia ja yönylisämpylöiden helppoutta.

Janita Kylänpää
2 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· MKN Keskus· Tietoa meistä
Kestävän kehityksen linjaukset luotsaavat MKN toimintaa
Kestävän kehityksen linjauksemme toimivat strategisena työkaluna toimintamme edistämiseksi entistä kestävämpään, vastuullisempaan ja vaikuttavampaan suuntaan.





Christell Åström, Leena Lahdenvesi-Korhonen, Marita Suontausta, Susanna Winqvist, Terhi Ajosenpää
1 min lukuaika