Ruokatietopankki

20240616 105522

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki

Kainuun petäjäinen makuleipä

Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...

Kirsi Sahrman-Hauhia Kirsi Sahram Hauhia

Kirsi Sahrman-Hauhia

3 min lukuaika
Korissa poimittua nokkosta ja pusseja, joissa muita villiyttejä.

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki

Uusia makuja keittiöön luonnonyrteillä

Villiyrttien kerääminen kannattaa aloittaa jo varhain keväällä. Joskus villivihanneksia voi löytää jopa omalta takapihalta.

1 min lukuaika
Mallassampylat leikattu

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Mallassämpylöiden tarina

Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.

Satu Nokkonen Satu nokkonen netti

Satu Nokkonen

3 min lukuaika
Halkaistu leipä

Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus

Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Leivät ja rieskat ovat olleet kautta aikojen...

Sanna Louna Louna Sanna web
Marja Niskanen Marja niskanen2020 netti

Sanna Louna, Marja Niskanen

2 min lukuaika
Pääsiäispavlova

Mediapankki· Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

PÄÄSIÄINEN

Pääsiäinen on perinteisesti ruokajuhla, kuten muutkin suomalaiset pyhät. Ruokaperinteessä on paljon katoliselta ajalta periytyviä, paaston...

3 min lukuaika
Oulun limppu

Ruokatietopankki

Oulun limppua juhlapöytään

Makea leipä on perinteisesti ollut juhlava tarjottava. Niin myös mausteinen Oulun limppu.

1 min lukuaika
Silakkaparvi Pro Kala

Maa- ja kotitalousnaiset· Ruokatietopankki

Silakka

Silakka on ollut yksi Itämeren tärkeimmistä saaliskaloista ja saalismääriltään se on edelleen Suomen tärkein kala....

2 min lukuaika
Täytetyt tuulihatut

MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki

Tarjottavien määrä juhlissa - paljonko kaikkea tarvitaan?

Täältä löydät suosituksemme ruokien ja juomien määristä henkilöä kohden

1 min lukuaika
mahlanvalutusta_ämpäriin_kuva_Mervi_Tiermas

Ruokatietopankki

Mahlaa janojuomaksi tai ruoanlaittoon

Mahla on kevään ensimmäisiä keruutuotteita.

2 min lukuaika
Raparperi sopii mainiosti myös suolaisiin ruokiin. Kuva Kati Laszka

MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Raikas raparperi maustaa makeat ja suolaiset herkut

Runsassatoinen ja mehevä raparperi on mainio kala- ja liharuokien kaveri.

Mirja Pummila Mirja pummila

Mirja Pummila

2 min lukuaika
Kolme smoothieta tarjolla

Ruokatietopankki

Voimaa smoothiesta

Hedelmistä, vihanneksista ja juureksista lisää suorituskykyä ja jaksamista

1 min lukuaika
Itukääröjä. Kuva: Kati Laszka

MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Tammikuun teemakasvikset IDUT

Ituja voi kasvattaa itse vaikka astiankuivauskaapissa. Niistä saa ravinteikkaita herkkuja helposti.

Marita Suontausta Marita Suontausta

Marita Suontausta

2 min lukuaika