MKN Ruokaneuvot

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Marjaleipä
Suomalaisen leivän tarina Kivisaaren Piapojauhojen savuaromia ja yönylisämpylöiden helppoutta.

Janita Kylänpää
2 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· MKN Keskus· Tietoa meistä
Kestävän kehityksen linjaukset luotsaavat MKN toimintaa
Kestävän kehityksen linjauksemme toimivat strategisena työkaluna toimintamme edistämiseksi entistä kestävämpään, vastuullisempaan ja vaikuttavampaan suuntaan.




Christell Åström, Leena Lahdenvesi-Korhonen, Marita Suontausta, Susanna Winqvist
1 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...

Asta Asunmaa
3 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala -projektin päätös
Kuukauden lähikala -projektin päätti silakka.


Anna Kari, Janita Kylänpää
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala silakka
Säilöttyä silakkaa tomaattikastikkeessaTarvikkeet:• 200 grammaa silakkafileitä• 150 grammaa paseerattua tomaattia• 30 grammaa rypsiöljyä• 20 grammaa etikkaa• 10 grammaa suolaa• Puhdistettuja lasipurkkeja,...


Janita Kylänpää, Anna Kari
2 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Yrityspalvelut
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...

Helena Velin
1 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskipohjanmaan leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...

Mirja Pummila
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...

Katja Rissanen
3 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala on kirjolohi
Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.

Janita Kylänpää
4 min lukuaika
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Lokakuun kuukauden kala on kuha
Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...


Janita Kylänpää, Anna Kari
3 min lukuaika