Pienet kasvis-villiyrttipiiraat

Villivihanneksista ja -yrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.

Kasvis-yrttipiiras ja nokkospesto-broiler-sandwich Kati Laszka
Kuva Kati Laszka

Pienet kasvis-villiyrttipiiraat

12 kpl
Valmistusaika n 40 min

Taikina:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 kevätsipulia varsineen
6-8 dl vuohenputken nuoria versoja
1-2 porkkanaa (2 dl raastetta)
1 rkl ruokaöljyä
1 dl muita villivihanneksia (poimulehti, nokkonen, voikukka, maahumala, piharatamo, saksankirveli, siankärsämö)
2 kanamunaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus (yrtti)suolaa

1. Kerää pihalta tai luonnosta vuohenputken versoja ja muita villivihanneksia. Huuhtele siitepölystä ja kuivaa salaattilingolla tai keittiöpyyhkeen välissä.

2. Voitele muffinipelti tai laita koloihin palat leivinpaperia.

3. Nypi taikina-ainekset nopeasti sekaisin tasiaseksi taikinaksi ja painele muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Laita pelti jääkaappiin.

4. Valmista täyte. Silppua sipulit ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota porkkanaa ja sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti.

5. Hienonna vuohenputkenversot ja muut villivihannekset ja lisää kasvisten sekaan. Anna jäähtyä hetki.

6. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste kasviseoksen joukkoon.

7. Ota muffinipelti jääkaapista. Jaa täyte taikinan päälle koloihin.

8. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tarjoa piiraat lämpimänä tai ota kylmänä mukaan eväsretkelle.