Parasta paikallista pöytiin

MKN Itä-Suomi, MKN Oulu

Yrityshankkeet· Ruokahankkeet

Parasta paikallista pöytiin -hankkeessa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat tekevät yhteistyötä elintarvikealan vahvistamiseen, tiedonvälityksen lisäämiseen, ylimaakunnallisuuden edistämiseen ja kansainvälisyyden kasvattamiseen liittyen.

Paakuva

Tavoitteet

  1. Lisätä ylimaakunnallista yhteistyötä ruoka- ja elintarvikealalla Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien kesken ja edistää alueiden hankkeiden välistä yhteistyötä​. Olla mukana rakentamassa maakunnallisia suunnitelmia ruoka-alan kehittämisen jatkosta alueella.
  2. Varmistaa, että elintarvikealan yritykset, ravintolat, ammattikeittiöt ja kaupan alan toimijat saavat hyödynnettyä etenkin Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -vuoden mahdollisimman tehokkaasti ja, että pohjoispohjalaisia ja kainuulaisia raaka-aineita ja ruokatuotteita on ammattikeittiöiden ja kauppojen valikoimissa​.
  3. Tiivistää yhteistyötä kansainvälisten toimijoiden kanssa pohjoismaiden ja EU:n tasolla.

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat elintarviketuottajat ja -jalostajat sekä julkiset ja yksityiset ammattikeittiöt (ravintolat ja suurtalouskeittiöt) sekä kaupan alan toimijat. Välillisenä kohderyhmänä ovat ruokaketjun sidosryhmät sekä ostajat, tilaajat, kuluttajat ja erityisesti matkailualan toimijat. Yhteistyötä tehdään mm. muiden kehittäjätahojen ja kuntien kanssa sekä valtakunnallisissa verkostoissa.

Päätoteuttajat: Oulun Maa- ja kotitalousnaiset (ProAgria Oulu ry) ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset (ProAgria Itä-Suomi ry)

Toiminta-alue: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueet, tehden ylimaakunnallista verkosto- ja tiedotustyötä myös muiden maakuntien kanssa.

Arctic Food Lab -ruokaverkosto kerää yhteen Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueiden ruoka- ja elintarvikealan yrityksiä ja kehittäjätahoja. Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on yksi ydinryhmätöimijoista Arctic Food Lab -ruokaverkostossa. Katso lisää tästä Oulu2026 kulttuuripääkaupungin ohjelmaosiosta ja liity mukaan verkostoon: https://oulu2026.eu/arcticfoodlab/

Tilaa uutiskirje