EUREGA - EUropean REgions of GAstronomy building resilience and creating economic growth

MKN Itä-Suomi

Ruokahankkeet

EuReGan tavoitteena on ruokakulttuurin ja gastronomian huomioiminen eri strategioissa ja politiittisissa tavoitteissa

Yksi osa Interreg-rahoitteista EuReGa-hanketta on alueen kehittäjien yhteistyöryhmätyöskentely. EuReGan yhteistyöryhmä kokoontui 13.11.2018 Tahkon Panorama Bariin tarkastelemaan pohjoissavolaisen aluekehityksen nykytilannetta. Mukana tässä yhteistyöryhmässä on edustajat mm. oppilaitoksista, rahoittajatahoilta sekä yrittäjäryhmistä.

EUREGA -hankkeen kesto on 1.6.2018 – 31.5.2022. Hankepäällikkönä toimii Ilona Sares.

Hankkeen hallinnoija on s-Hertogenboschin kunta Hollannissa, hankkeessa on mukana toteuttajia 7 eri Euroopan maasta, Suomesta ProAgria Pohjois-Savo ry. Lähes kaikki mukana olevat tahot ovat myös mukana European Region of Gastronomy -verkostossa. Näin hanke tukee aluetalouden kehitystyötä tukien samalla myös olemassa olevaa gastronomista verkostoa ja sen toimintatapojen kehittymistä. EuReGan tavoitteena on ruokakulttuurin ja gastronomian huomioiminen eri strategioissa ja politiittisissa tavoitteissa. Näin voimme kehittää ja käyttää vastuullisia palveluita ja tuotteita ja edelleen kehittää ja kasvattaa paikallista aluetaloutta.

Hankkeen kaikki toteuttajat ovat:

  1. Municipality of s’Hertogenbosch, Hollanti
  2. Province of Noord-Brabant, Hollanti
  3. ProAgria Pohjois-Savo, Suomi
  4. PRODECA Catalan Export Agency, Espanja
  5. Northern and Western Regional Assembly, Irlanti
  6. Development Agency of South Aegean Region – READ S.A., Kreikka
  7. Sibiu County Council, Romania
  8. Hajdú-Bihar County Government, Unkari
  9. International Institute of Gastronony, Culture, Arts and Tourism (IGCAT), Espanja

Katso videoita

Hankeen esittelyvideo

Savonian Secret - Varjeltu salaisuus

Kuopion alueen ruokalähettiläät

Lisää tietoa hankkeesta ja hankkeen materiaalit löytyvät https://www.tastesavo.fi/eurega -sivulta