Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Nokkospesto-broileri-voileipä
Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.
Koivunlehti-raparperisima
Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä
Kuusenkerkkäsiirappi keittämättä
Helposti valmistuva, mutta aikaa ja auringonvaloa vaativa maukas siirappi. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan!
Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Järjestökampanjat· Yhdistykset
Impin päivänä 2024 järjestetään yhdistyksissä vieraslajitalkoita
Luontoon levinneet vieraslajit, kuten lupiini, jätttiputki ja jättipalsami vievät elintilaa perinteisiltä niittykasveiltamme. Tempaistaan Impin päivänä...
Helena Velin
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki
Uusia makuja keittiöön luonnonyrteillä
Villiyrttien kerääminen kannattaa aloittaa jo varhain keväällä. Joskus villivihanneksia voi löytää jopa omalta takapihalta.
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Mallassämpylöiden tarina
Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.
Satu Nokkonen
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Äitienpäivään kakkuja ja vinkkejä juhlienjärjestäjälle
Ota tästä hyvät täytekakku reseptit äitienpäivään: Pokekakku Vanhanajan pitsikakku Mansikkaraparperikakku Omenainen kinkkuvoileipäkakku
Anna Kari, Janita Kylänpää, Mari Mäenpää