Pikapikkelöidyt sipulit
Pikapikkelöidyt sipulit maistuvat jauheliha- tai kasvisjauhispihvin kanssa.
![pikkelöityä punasipulia karamellisoitua sipulia jauhelihapihvin kanssa](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x853_crop_center-center_82_line/Sipulipihvi_Kati-LaszkaMKN_vaaka.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x426_crop_center-center_60_line/Sipulipihvi_Kati-LaszkaMKN_vaaka.jpg 640w)
Pikapikkelöity sipuli
G M V
8 sipulia (esim. punasipulia)Pikkeliliemi
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1. Valmista ensin pikkeliliemi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna siihen asti, että sokeri sulaa. Huom! Lientä ei tarvitse kiehauttaa tai keittää.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita sipulit puhtaaseen kannelliseen astiaan ja kaada pikkeliliemi päälle. Hölskyttele sipuleita astiassa ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Puhtaassa, steriloidussa astiassa pikkelöidyt sipulit säilyvät hyvin jääkaapissa vähintään kaksi viikkoa.