Ajankohtaista

Ruokatietopankki

Pohjois-Savon ryynirieska onnistuu aloittelijaltakin

Ryynirieska on maistuva esimerkki Pohjois-Savon rikkaasta rieskakulttuurista. Savolaisemännät leipoivat kekseliäästi muunnellen erilaisia rieskoja niistä aineista, joita kulloinkin...

1 min lukuaika
ruisleipäset

Ruokatietopankki

Aito eteläsavolainen ruisleipä on pehmeä

Ruisleivällä on tärkeä merkitys erityisesti savolaisille. Ruisleivän leipominen on pyhä toimitus ja hyvää leiväntekijää arvostetaan...

2 min lukuaika

Joulun juhlavat kalaruuat

Runsas kalapöytä aloittaa aattoaterian.

1 min lukuaika

Järjestötaidot haltuun - yhdistystoiminta sujuvaksi

Kehitä omia taitoja järjestötoimijana omaan tahtiisi tai perusta ryhmä, jossa opitte asioita myös yhdessä.

1 min lukuaika

Klassikkoleivonnaisia naistenpäivän herkutteluun

Juhlistetaan kansainvälistä naistenpäivää ja Minna Canthin päivää naisellisten leivonnaisten kera.

2 min lukuaika

Luonto herää

Toukokuun mukana luonto herää ja tarjoaa antimia ruokapöytään.

2 min lukuaika

Löydä korva- ja huhtasienet ja muut kevätmetsän aarteet

Kevään ensimmäiset merkit ovat varma puheenaihe: heräävä luonto ihastuttaa luonnossa ja puutarhassa – mutta myös...

2 min lukuaika

Miljoona litraa metsämarjoja

Metsästä marjat, poimi pois, kerää kotiin!

2 min lukuaika

Pelasta pörriäinen

Pölyttävät pörriäiset – kuten kimalaiset ja mehiläiset – tarvitsevat apua meiltä ihmisiltä. Tee hyönteishotelli tai...

2 min lukuaika

Raskilla makua leipään ja leivonnaisiin

Raski, juuri tai esitaikina. Taikinan alulla on monta nimeä, mutta sama tarkoitus: tuoda leipään voittamatonta...

3 min lukuaika

Revittyä lammasta tai mausteista lammaspataa pääsiäispöytään

Perinteisen lampaanviulun eli paistin sijaan pääsiäisaterialla voi tarjota meheviä pataruokia tai trendikästä revittyä lammasta.

2 min lukuaika

Ruokaohjeet: Superruokaa Pohjolasta

Kaalista kauraan, muikusta mustikkaan.

1 min lukuaika