Ajankohtaista
Ruokatietopankki
Pohjois-Savon ryynirieska onnistuu aloittelijaltakin
Ryynirieska on maistuva esimerkki Pohjois-Savon rikkaasta rieskakulttuurista. Savolaisemännät leipoivat kekseliäästi muunnellen erilaisia rieskoja niistä aineista, joita kulloinkin...
Ruokatietopankki
Aito eteläsavolainen ruisleipä on pehmeä
Ruisleivällä on tärkeä merkitys erityisesti savolaisille. Ruisleivän leipominen on pyhä toimitus ja hyvää leiväntekijää arvostetaan...
Joulun juhlavat kalaruuat
Runsas kalapöytä aloittaa aattoaterian.
Järjestötaidot haltuun - yhdistystoiminta sujuvaksi
Kehitä omia taitoja järjestötoimijana omaan tahtiisi tai perusta ryhmä, jossa opitte asioita myös yhdessä.
Klassikkoleivonnaisia naistenpäivän herkutteluun
Juhlistetaan kansainvälistä naistenpäivää ja Minna Canthin päivää naisellisten leivonnaisten kera.
Luonto herää
Toukokuun mukana luonto herää ja tarjoaa antimia ruokapöytään.
Löydä korva- ja huhtasienet ja muut kevätmetsän aarteet
Kevään ensimmäiset merkit ovat varma puheenaihe: heräävä luonto ihastuttaa luonnossa ja puutarhassa – mutta myös...
Miljoona litraa metsämarjoja
Metsästä marjat, poimi pois, kerää kotiin!
Pelasta pörriäinen
Pölyttävät pörriäiset – kuten kimalaiset ja mehiläiset – tarvitsevat apua meiltä ihmisiltä. Tee hyönteishotelli tai...
Raskilla makua leipään ja leivonnaisiin
Raski, juuri tai esitaikina. Taikinan alulla on monta nimeä, mutta sama tarkoitus: tuoda leipään voittamatonta...
Revittyä lammasta tai mausteista lammaspataa pääsiäispöytään
Perinteisen lampaanviulun eli paistin sijaan pääsiäisaterialla voi tarjota meheviä pataruokia tai trendikästä revittyä lammasta.
Ruokaohjeet: Superruokaa Pohjolasta
Kaalista kauraan, muikusta mustikkaan.