Mämmien (ja ämmien) yö Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Savonlinnassa

2 min lukuaika

Uutinen

Pääsiäisen korvilla keitetään koko yö mämmiä!

Mämmi

Pääsiäisen korvilla keitetään koko yö mämmiä! Maa- ja kotitalousnaiset, Laihian Mallas ja Kymppi-Maukkaat innostavat mämminkeittoon Seinäjoella 5.4. sekä Hämeenlinnassa ja Savonlinnassa 6.4.

Tänä päivänä harva enää hallitsee kotimämmin valmistuksen. Maa- ja kotitalousnaiset haluavat elvyttää tärkeää ruokaperinnettä. Mämminkeittoa ja -paistoa esitellään Mämmien (ja ämmien) yö -tapahtumissa yhteistyössä Laihian Maltaan ja Kymppi-Maukkaiden kanssa.

Perinneruoka on vahvasti kiinni tässä päivässä: tapahtumissa voi maistaa myös mämmibaarin antimia, josta löytyvät mämmistä tuunatut makoisat pääsiäisherkut.

Mämmi on ainutlaatuinen osa ruokakulttuuriamme, jonka säilyminen pääsiäisruokana on ollut pitkälti elintarviketeollisuuden ansiota. Laihian Mallas on mallastanut ruista vuodesta 1910 lähtien, ja vuonna 1966 alkoi mämmin teollinen valmistus Toijalan kylässä.

Syödään yhdessä – mämmiä!

Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -hanke yhdistää ihmiset ruoan ja juoman äärelle. Juhlavuosi koostuu teemakuukausista, ja joka kuun kuudes päivä on yhdessä syömisen päivä. Huhtikuussa näitä kuudennen päivän bileitä vietetään Mämmien yö -teemalla. Tapahtumien lisäksi ihmisiä innostetaan kutsumaan ystäviä ja vieraitakin kotiinsa viettämään mämmien yötä.

Katso videolta, miten mämmiä keitetään kotikeittiössä.

www.maajakotitalousnaiset.fi/mammienyo ja #mämmienyö

Mämmien ja (ämmien yö) tapahtumat

Seinäjoki 5.4. klo 16–21 Trahteeri, Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki
Lisätietoja: Asta Asunmaa, puh. 040 592 9226, asta.asunmaa@maajakotitalousnaiset.fi

Hämeenlinna 6.4. klo 16–21 Vanajan parvi, Vanajantie 10 B, 13110 Hämeenlinna
Lisätietoja täältä tai Satu Nokkoselta, puh. 040 574 9337, satu.nokkonen@maajakotitalousnaiset.fi

Savonlinna 6.4. klo 16–21 Kahvila Alku, Olavinkatu 44, 57100 Savonlinna
Lisätietoja täältä tai Mervi Kukkoselta, puh. 040 842 3549, mervi.kukkonen@maajakotitalousnaiset.fi

Maa- ja kotitalousnaiset on ruuan, maiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö sekä maaseutuhenkisten ihmisten suuri ja aktiivinen verkosto. Maa- ja kotitalousnaisten 70 asiantuntijaa työskentelee 11 piirikeskuksessa yhteistyössä ProAgria Keskusten kanssa. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on järjestön valtakunnallinen keskusjärjestö.

Maa- ja kotitalousnaiset – juuret maalla

www.maajakotitalousnaiset.fi
www.facebook.com/maajakotitalousnaiset
Instagram: @maajakotitalousnaiset
Twitter: @maajakotitalous
Pinterest: @ruokaneuvot