Kalle Hellström

Kalle hellstrom 0

Maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntija

MKN Oulu

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi 043 825 5253

Kauppurienkatu 23, 3. kerros
90100 Oulu

Olen työskennellyt Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Oulun maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntijana vuodesta 2014. Olen koulutukseltani biologi, FT Oulun yliopistosta. Vahvuusalueeni ovat maatalousluonnon monimuotoisuuteen liittyvät asiat. Olen tehnyt aiemmin tähän liittyvää tutkimusta ja myöhemmin suunnittelua ja neuvontaa.

Olen ollut mukana useissa maisemaan ja luonnonhoitoon liittyvissä kehittämishankkeissamme. Olen tehnyt myös paljon perinnebiotooppien ja luonnonlaitumien hoitoon liittyviä ympäristösopimuksen hoitosuunnitelmia viljelijöille ja yhdistyksille.

Minua motivoi tehdä työtä pohjoispohjalaisten perinnemaisemien hyväksi ja auttaa viljelijöitä onnistumaan niiden hoitamisessa. Innostun hienoista luontokohteista ja niiden monipuolisesta eliölajistosta. Maastokäynnit ja yhteiset pohdinnat ovat monesti työn parasta antia. Tykkään myös viestiä näistä asioista ja koen sen tärkeänä osana työtä – kertoa ihmisille luonnon monimuotoisuuden vaalimisen tärkeydestä. Valtakunnallinen lumokampanjamme 2022–24 onkin hieno mahdollisuus puhua näiden asioiden puolesta.

Myös yhteistyö kylätoimijoiden kanssa on ollut antoisaa ja tätä yhteistyötä haluan edistää jatkossakin.

Asiantuntijan artikkelit