Ruokakasvatus

Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kasviskylläinen ruokavalio tekee hyvää terveydelle ja ympäristölle
Uusien ravitsemussuositusten mukaan kasvisten syöntiä tulisi lisätä 500–800 grammaan päivässä. Ota kasviskylläinen arki haltuun MKN:n...

Marita Suontausta
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokakasvatus
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...

Asta Asunmaa
3 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala -projektin päätös
Kuukauden lähikala -projektin päätti silakka.


Anna Kari, Janita Kylänpää
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala silakka
Säilöttyä silakkaa tomaattikastikkeessaTarvikkeet:• 200 grammaa silakkafileitä• 150 grammaa paseerattua tomaattia• 30 grammaa rypsiöljyä• 20 grammaa etikkaa• 10 grammaa suolaa• Puhdistettuja lasipurkkeja,...


Janita Kylänpää, Anna Kari
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskipohjanmaan leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...

Miina Aronen
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...

Mirja Pummila
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...

Katja Rissanen
3 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala on kirjolohi
Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.

Janita Kylänpää
4 min lukuaikaJärjestö ja kumppanuudet· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· Uutinen· Järjestökampanjat· Järjestöasiat· Yhdistykset· Ruokakasvatus
Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 2 2024
Tutustu syksyn ajankohtaisiin asioihin ja toimintavinkkeihin

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Lokakuun kuukauden kala on kuha
Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...


Janita Kylänpää, Anna Kari
3 min lukuaika