Järjestäkää Syödään yhdessä -tapahtumia Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään jälleen 4.9. 2024. Se on hyvä päivä syödä yhdessä suomalaista ruokaa. Samalla voi keskustella muiden kuulumisten ohella suomalaisen ruoan tuotannon merkityksestä ja vaikutuksista sekä oppia tuntemaan alkuperämerkit.

Syodaan yhdessa 2 Mt Johanna Kleemola
Johanna Kleemola

Järjestäkää erilaisia tilaisuuksia Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.2024

  • kokoontukaa omin eväin pelto-, tai metsäpiknikille, kahvit mukaan termoksissa tai keittäkää nokipannukahvit (huom. tulentekoon tarvitaan maanomistajan lupa tai yleinen tulipaikka)
  • tilatkaa MKN piirikeskuksesta ruokakurssi, jonka teemana on suomalainen ruoka ja nauttikaa kurssin päätteeksi suomalainen maisteluateria
  • leipokaa päiväkodissa lasten kanssa esimerkiksi sämpylöitä ja nauttikaa ne yhdessä, samalla voi kertoa viljan tiestä pellolta pöytään
  • tarjotkaa palvelutalossa asiakkaille pullakahvit tai uutispuuroa ja kyselkää kuulumisia asiakkailta, heiltä voi irrota mukavia juttuja entisaikojen ruoantuotannosta tai työskentelystä myllyssä, teurastamoilla, leipomoissa, meijerissä, makkaratehtaalla, ruokakaupassa, ravintolassa tai laitoskeittiöissä jne.

Voitte valita tilaisuudelle juontajan, joka perehtyy asiaan etukäteen ja johdattaa keskustelua.

Kuvat materiaaleista, joita oli ennakkotilauksessa 30.6. saakka. Materiaalia tehdään hieman yli ennakkotilausten, joten voi kysellä sitä vielä heinä-elokuussa helena.velin@maajakotitalousnaiset.fi. 


Suomalaisen ruoan päivä juliste

juliste

pöytästandi avattuna

pöytästandi koottuna

pöytästandi koottuna

Alkupreämerkit suomalainen ruoka

suomalaisen ruoan alkuperämerkit -esite


Yhteistyössä

logot mkn hyvää suomesta Ruokatieto