Perinneherkkujen kokkaus yhdistää sukupolvet

1 min lukuaika

MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

MKN kehitti lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.

Mustikkarattanavaaka

Maa- ja kotitalousnaiset ja suomalainen lasten kokkaussovellus Carrot Kitchen kannustavat lapsia ja isovanhempia kokkaamaan perinneruokia ja jakamaan ruokatarinoita.

 Jotta makumuistot siirtyisivät sukupolvelta toiselle ja yhdessä kokkaamisen ilo säilyisi, kehitti Maa- ja kotitalousnaiset lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.

Lapsiystävälliset reseptit mustikkarättänästä maitokiisseliin löytyvät Carrot Kitchenin lapsille suunnatusta ruokamediasta.

"Huomasimme, että TikTok-videomme ja muu somesisältö perinneherkuista kuten makaronivellistä kiinnostaa nykynuoria yllättävän paljon. Etäkokkausta varten kehitetyt reseptit innostavat lapsia kokkamaan ja herättävät makumuistoja ja tarinoita isovanhemmilta", kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta sanoo.

"Haluamme tuoda yhdessä kokkaamisen ilon isovanhempiaan ikävöiville lapsille, vaikka etänä. Reseptit ja ainekset keittiössä esiin molemmissa päissä ja videopuhelu laulamaan!" Carrot Kitchenin ruokastrategi Outi Tuomivaara kannustaa.

MNK-ruokaneuvojien perinneruokareseptit etäkokkailuun: