Perinneherkkujen kokkaus yhdistää sukupolvet

1 min read

MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

MKN kehitti lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.

Mustikkarattanavaaka
Maa- ja kotitalousnaiset ja suomalainen lasten kokkaussovellus Carrot Kitchen kannustavat lapsia ja isovanhempia kokkaamaan perinneruokia ja jakamaan ruokatarinoita.
Etävuosi on erottanut erityisesti isovanhemmat ja lapsenlapset, ja monien lempipuuhat, yhteiset leivontahetket, ovat tauolla. Jotta makumuistot siirtyisivät sukupolvelta toiselle ja yhdessä kokkaamisen ilo säilyisi poikkeusoloissakin, kehitti Maa- ja kotitalousnaiset lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.
Lapsiystävälliset reseptit mustikkarättänästä maitokiissellin löytyvät Carrot Kitchenin lapsille suunnatusta ruokamediasta.
"Huomasimme viime keväänä, että Tik-Tok-videomme ja muu somesisältö perinneherkuista kuten makaronivellistä kiinnostaa nykynuoria yllättävän paljon. Etäkokkausta varten kehitetyt reseptit innostavat lapsia kokkamaan ja herättävät makumuistoja ja tarinoita isovanhemmilta", kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta sanoo.
"Haluamme tuoda yhdessä kokkaamisen ilon isovanhempiaan ikävöiville lapsille, vaikka etänä. Reseptit ja ainekset keittiössä esiin molemmissa päissä ja videopuhelu laulamaan!" Carrot Kitchenin ruokastrategi Outi Tuomivaara kannustaa.