Isoäitien herkut -digikeittokirja esittelee paikallisia perinneherkkuja

1 min lukuaika

Julkaisut· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit

MKN Ruokaneuvot on koonnut yhteen lähes 80 paikallista perinneherkkua eri puolilta Suomea.

Pääset tutustumaan kirjaan klikkaamalla uutisesta kannen kuvaa.

Isoäitien herkut -keittokirja

MKN Ruokaneuvot on koonnut yhteen lähes 80 paikallista perinneherkkua eri puolilta Suomea. Digitaalisten kirjankansien sisältä löytyy reseptejä, mutta myös tarinoita niiden takaa. Kirja on vapaasti luettavissa:

Isoäitien herkut -digikirja

Nettikeittokirjassa kierretään eri maakunnissa tutustumassa kunkin alueen ruokaperinteeseen, kerrotaan tarinoita paikallisista ruoista ja annetaan ohjeita niiden valmistamiseen. Perinnereseptit on muokattu helposti toteutettaviksi ja nykypäivään sopiviksi esimerkiksi kasviksia lisäämällä. Reseptien tarkoitus on innostaa varsinkin nuoria kokeilemaan perinteisiä herkkuja.

Mukana on myös videomateriaalia, joka avautuu suoraan kirjan sivuilta. Kokeillut, toimivat reseptit, tarinat ja videot ovat MKN piirikeskusten ruoka-asiantuntijoiden kokoamia ja tekemiä. Myös suurin osa ruokakuvista on heidän ottamiaan.

Kirja avautuu kuvaa klikkaamalla.

Isoäitien herkut -digikeittokirja on tehty opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Kirja on tarkoitus täydentää myöhemmin, ja toiveena on saada siitä myös painettu versio.

Toimittaja: Marita Suontausta MKN Keskus ry

Kirjoittajat: (reseptit, tarinat): Asta Asunmaa, Anna Kari, Essi Keränen, Henna Kyyrä, Suvi Malin, Mari Mäenpää, Marja Niskanen, Satu Nokkonen, Mirja Pummila, Anna Rinteinen, Katja Rissanen, Outi Penttilä, Hannele Veteli, Niina Vihelä, Maija Willman

Taitto: ProAgria Keskusten Liitto, Graafiset palvelut

Julkaisija: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry