Villiyrttikävelyt

Opi tunnistamaan tavallisimmat villiyrtit! Asiantuntijamme neuvoo yrttien käyttöä ja antaa hyviä ohjeita todellisen lähiruoan hyödyntämiseen.

Villiyrttikurssilaiset metsässä etsimässä yrttejä

Opi hyödyntämään luonnonyrttejä

Luonnonyrteistä saat herkullista ja terveellistä makua ruokiin ilmaiseksi. Monet kasvit ja kasvien osat voivat kuitenkin olla haitallisia ja jotkut jopa myrkyllisiä. Siksi syötävät ja kaupalliseen käyttöön poimittavat kasvit pitää tunnistaa huolellisesti ja käsitellä oikein.

Maa- ja kotitalousnaisten luonnonyrttiasiantuntijoiden kursseilla ja luennoilla saat tietoa luonnonyrteistä ja villivihanneksista sekä opit niiden turvallisesta käytöstä.

Ruokakursseilla saat monipuolisia elämyksiä luonnonyrttien käytöstä keittiössä. 

Tiedätkö, miltä maistuu parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Esimerkiksi Kuusenkerkästä maitohorsmaan -ruokakurssilla tutustutaan kymmeneen villiin vihannekseen – niiden keräämiseen, säilöntään ja käyttöön ruuanvalmistuksessa. Valmistamme erilaisia juomia, välipaloja ja ruokalajeja saatavuuden ja kiinnostuksen mukaan, vaikka nokkosesta, poimulehdestä, maitohorsmasta ja ketunleivistä. Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssilla käytetään luonnonyrttejä ja villivihanneksia saatavuuden mukaan.