Ruokaradat

Tilaa toimintarata lähikouluusi.

Mknk artikkeli hevi etsiva kuvatomiauersalmi

Ruokarata lapsille!

Maa- ja kotitalousnaiset tarjoavat vuosien kokemuksella lapsille ja nuorille suunnattuja hauskoja, opettavaisia ja toiminnallisia ruokatapahtumia. Toimintaratoja on kolme erilaista ja niissä perehdytään kasviksiin, viljoihin tai ruokahävikkiin.

Tilaa toimintarata lähikouluusi

Ruokaradan rakennuksen ja lasten ohjauksen radalla hoitaa maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija. Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat ovat kokeneita tapahtumajärjestäjiä.

Tapahtumissa sovelletaan lasten ruokakasvatukseen kehitettyä sapere-menetelmää, johon ruoka-asiantuntijat ovat koulutettuja.

Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys, vanhempainyhdistys tai muu taho: tilaa ruokarata lähikoulun oppilaille!

Kesto noin 45 minuuttia
Ryhmän maksimikoko 25 lasta
Saman päivän aikana voidaan järjestää useampi ryhmä

Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus

Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus -tapahtuma on suunniteltu 6–13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ruokaradan tavoitteena on herättää lasten ja nuorten kiinnostus kasviksia, hedelmiä ja marjoja kohtaan sekä rohkaista heitä syömään niitä ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti.

Lapset pääsevät ratkaisemaan jännittävää kasvisaarteen arvoitusta toimintaradalla, jonka tehtävät haastavat aistit sekä tarjoavat kiehtovia elämyksiä monipuolisesta kasvisten, hedelmien ja marjojen maailmasta. Tapahtuma huipentuu, kun nokkelat ratkaisunmetsästäjät julistetaan oikeiksi Hevi-etsiviksi!

Älä ruoki hukkaa – biojäte paastolle

Älä ruoki hukkaa – biojäte paastolle -tapahtumassa opitaan keinoja ruokahävikin vähentämiseksi. Toimintaradalla lapset pääsevät miettimään visaisia tehtäviä ruokahävikkiin liittyen. Toiminalliset tehtävät haastavat pohtimaan omia tottumuksia.

Tapahtumassa lasketaan unohduksille hintaa, mietitään miksi ruokaa ei kannata heittää roskiin sekä pohditaan miten tähderuoat saisi kulumaan ajoissa! Toimintarata soveltuu 8–12-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Viljan tie

Lapset pääsevät seuraamaan ja osallistumaan viljan tielle toimintaradalla, jonka tehtävät haastavat aistit ja tarjoavat pohdintaa viljojen maailmasta. Tehtävät sopivat 7–10-vuotiaille lapsille.

Tapahtumassa esitellään viljan tietä pellolta leiväksi, tutustutaan viljalaatuihin ja niistä valmistettaviin tuotteisiin, koetaan miten leipä syntyy ja miltä erilaiset leivät maistuvat. Lisäksi pohditaan, minkälainen on täysipainoinen, terveellinen ateria, miksi tarvitsemme kuitua ja miksi on viisasta syödä vähemmän sokeria. Tapahtuma on kehitetty yhdessä Leipätiedotuksen kanssa.

Tarjoa lapsille askel kohti terveellisempiä ruokailutottumuksia! Tilaa Hevi etsivä, Viljan tie tai Älä ruoki hukkaa -tapahtuma koululle tai muuhun lapsille suunnattuun tilaisuuteen. Ota yhteys Maa- ja kotitalousnaisten Keskukseen tai lähimpään piirikeskukseesi.