Sapakset: Punajuuri-inkiväärikeitto

Keitto sopii hyvin pikkujoulujen, uudenvuoden tai illanistujaisten sapastarjoiluun. Pienistä laseista tai mukeista tarjoiltuna annoksesta riittää useammalle.

MKN Inkivaaripiparjuuri sapas Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

Punajuuri-inkiväärikeitto

4-8 annosta
G

500 g punajuuria
1-2 rkl tuoretta inkiväärin raastetta
1 rkl öljyä
7 dl vettä
1 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1 tl hunajaa
150 g ranskankermaa

1. Kuori punajuuret ja inkivääripala. Leikkaa punajuuret pieneksi kuutioksi ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota punajuuria muutama minuutti. Lisää inkivääri ja jatka vielä pari minuuttia.

3. Kaada sekaan vesi, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon, suola, pippuri ja timjami. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes punajuuri on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä, jos tuntuu, että vettä haihtuu liikaa.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja hunaja. Kiehauta ja tarkista maku.