Suomesta ja suomalaisista tuotteista kiinnostuneita palvellaan Saksassa Little Finland -kaupoissa

2 min lukuaika

Yrittäjyyden asialla

Saksassa Quedlinburgissa ja Hanaussa sijaitsevat Little Finland -kivijalkakaupat ovat palvelleet suomifaneja, maassa asuvia suomalaisia ja skandinaaveja yli 15 vuoden ajan. Kaupoissa myytävät suomalaiset tuotteet kiinnostavat asiakkaita, mutta tuotevalikoimaa halutaan myös kasvattaa.

Annika Borisov
Annika Borisovin Little Finland -kaupan yhteydessä toimii myös kahvila - tuoreet korvapuustit ovat yksi suosituin tuote kahvilassa.

Quedlinburgissa yli 5 vuotta Little Finland kauppaa pitävä Mari Raatikainen pitää kivijalkakaupan lisäksi myös verkkokauppaa, josta suomalaiset ja muut tuotteet matkaavat ympäri maailmaa. Hanaussa sijaitsevan toisen Little Finland -liikkeen omistaja Annika Borisov aloitti toiminnan omassa liikkeessä noin 7 kk sitten.

Annikalla Frankfurtin lähellä sijaitsevassa kivijalkakaupassa on myymälän lisäksi kahvila, jossa myydään itsepaistettuja korvapuusteja, karjalanpiirakoita munavoin kanssa - myös mukaan, lohileipiä sekä lihapiirakoita ja ruisleipää. Sesonkituotteina tarjolla kahvilassa on Juhlamokka- tai Presidentti-kahvin kera Runebergin torttuja, pipareita ja laskiaispullia. Myymälässä on tarjolla erilaisia juomatuotteita, marjalikööreitä ja oluita, suomalaisia säilykkeitä, juustoja ja muita maitotuotteita, makeita tuotteita kuten suklaata ja lakritsia, pikkusyötävää sekä suomalaisia käsitöitä ja saunatuotteita. Suosittuja tuotteita ovat ruissipsit sekä sinappi. Liikkeen yhteydessä olevassa kahvilassa paistetut korvapuustit ovat myös liikkeen vetonaula.

Annikan Little Finland -kaupan asiakkaat ovat pääasiassa maassa asuvat suomalaiset ja muut skandinaavit sekä saksalaiset suomifanit. Marin liike puolestaan sijaitsee turistikohteessa, jolloin asiakkaatkin ovat usein turisteja, jotka hakevat kaupasta erilaisia tuotteita.

Little Finland -kauppoihin haetaan koko ajan uusia tuotteita, erityisesti kiinnostavia ja kysyttyjä tuotteita ovat kalajalosteet, hirvenliha ja -säilykkeet. Lisäksi erikoislimpparit, porotuotteet mm. taljat kiinnostavat, mutta yhteydenottoja ihan kaikista kotimaisista tuotteista toivotaan. Kiinnostavia tuotteita ovat myös sellaiset, joita voisi myydä kaupan omalla etiketillä.

Kaupanteon alkuun pääsisi helpoiten esim. lähettämällä näytepaketin, jossa voisi olla myös ehdotus mahdollisesta makuparista. Jos tuote on kiinnostava, pyydetään tarjous sähköpostilla. Tarjouksen edetessä tilaukseksi, Little Finland -kaupat hoitavat kuljetuksen ja maksavat kuljetuskustannukset. Kaupoilla on sopimus GLS kuljetusyhtiön ja Schenkerin kanssa. Jos alueelta on useampi pieni toimija lähettämässä myytävää kauppaan, yhteislavan järjestäminen olisi kustannustehokasta, mutta pienemmänkin erän, esim. laatikon kuljetus onnistus. Toimitus on myyjälle tehty todella helpoksi, siten viennistä kiinnostuneet yritykset voisivat testata oman tuotteen kiinnostavuutta esim. Saksassa hyvin pienellä panostuksella ja vaivattomasti.

Lisätietoja: Little Finland Hanau, Little Finland Quedlinburg