Erotu ja hyödynnä yhteistyön voima

2 min lukuaika

Yrittäjyyden asialla

Kuluttajien kiinnostus luonnonmateriaaleihin, ekologisuuteen ja eettisyyteen luovat uusia mahdollisuuksia vaatetusmarkkinoilla erityisesti pienkäsityöläisille. Menestyksen taustalla on usein kyky erottua.

MKN Vehkaoja mekot Kuva Nina Maunuaho
Pellava-akka-tuotemerkin alla myytävän Museomekon väriraitoihin voi helposti hukuttaa hukkapalat ja pienetkin kangassuikaleet. Kuva: Nina Maunuaho

Tiesitkö, että ekologisuus ja eettisyys ovat yhä useammin perusteina ostopäätökselle. Luonnonmateriaalit kuten pellava, villa ja puuvilla vetoavat. Varsinkin pienkäsityöläisten tuotteita arvostetaan, sillä niitä pidetään laadukkaina ja luotettavina. Osa kuluttajista myös haluaa tukea suomalaista työtä.

Jos haluat menestyä vaatetusalalla, valmistaudu erottumaan markkinoilla. Mitäkö se vaatii? Se vaatii usein omaa persoonallista osaamista, sen esille tuomista ja periksiantamatonta työtä. Yrittäjänä sinun kannattaa verkostoitua, tehdä yhteistyötä ja myös jakaa osaamistasi.

Laajaa toimintaa ja rohkeaa kokeilua

Hyvä esimerkki vaatetusalalla pärjäävästä yrittäjätyypistä on keuruulainen Paula Vehkomäki. Hän suunnittelee ajattomia ja eettisesti kestäviä vaatteita, jotka valmistetaan käsityönä Suomessa. Vehkomäki tekee työtä laajasti useassa maakunnassa ja eri myyntipisteessä. Asiakaskuntaa hänelle on ympäri Suomen. Vehkomäen suunnittelemia pukuja on ollut muun muassa Linnan juhlissa. Hän on myös rohkea kokeilemaan uusia asioita ja muuttamaan mallistojaan tarpeen mukaan.

Idea Paula Vehkomäen vaatteisiin, kuten kuvan pallomekkoon, syntyi alun perin yrittäjän omista tarpeista. Kuva: Nina Maunuaho

Jos toimit vaatetusalan yrittäjänä tai vasta haaveilet yrittäjäksi ryhtymisestä, suosittelen lukemaan Vastuullista ja kestävää muotia -artikkelin, jossa Paula Vehkomäki valottaa tapaansa suunnitella mallistoja ja sitä, kuinka hän minimoi kankaan hävikkiä.

Onnea yrittäjän matkallesi. Muista, että voit aina myös kääntyä meidän MKN-yritysneuvojien puoleen.

Vastuullista ja kestävää muotia