Topi Kumpulainen

Topi Kumpulainen 2x2

Ruoka-asiantuntija

MKN Oulu

topi.kumpulainen@maajakotitalousnaiset.fi 050 467 5066

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Kauppurienkatu 23, 3. kerros, 90100 Oulu

Ruoanlaitto on aina ollut lähellä sydäntäni ja sen rinnalla kulkee yhtä matkaa ruoan kotimaisuus. Lapsuudessani tilallamme oli mahdollisuus valmistaa ruokaa itse ja vanhempani kannustivat siihen, mikä ohjasi kiinnostukseni ruokaan. Urani ennen ruoka-asiantuntijuutta on ollut ravintola-alalla, jossa opiskelut mukaan lukien olen työskennellyt 10 vuotta. Maa- ja kotitalousnaisissa olen päässyt laajentamaan taitojani ja hyödyntämään osaamistani ruokahankkeissa, -kursseilla ja -luennoilla.

Toimin hankevetäjänä Vahva Arki -hankkeessa, joka toteutetaan osatoteutuksena Pohteen kanssa. Hankkeen kohderyhmänä on työikäiset, työelämän ulkopuoliset ihmiset. Sitä kautta olen päässyt kokemaan ja kuulemaan eri asemissa olevien ihmisten tuntemuksia ruoanlaitosta ja mikä heille on tärkeintä ruoassa. Lisäksi toimin projektityöntekijänä mm. Lähikalaa lautaselle -hankkeessa, jossa pääsen hyödyntämään ammattikeittiötaitojani paikallisen kalan käytön lisäämiseksi.

Paikallisyhdistykset tulevat vähitellen tutuksi ruokakursseilla ja tapahtumissa. Tapahtumien kautta tulee myös paljon muita uusia ja tärkeitä verkostoja.

Mietin paljon ruoanlaittoa vapaa-ajalla ja haluan usein kokeilla vanhaa tai oppia uutta, olkoon se sitten perinneruokaa, ruokatrendejä tai kaapista löytyvistä raaka-aineista. Ruokaa ja herkkuja tulee valmistettua runsaasti, mutta onneksi maistiaisia voi tuoda niitä odottaville työkavereille.