Kasvaako kasvimaallasi kaunotar tai oletko sellainen kenties itse?

Maa- ja kotitalousnaiset järjestää kaikille avoimen Kasvimaan kaunotar -valokuvakisan.

Kasvimaan Kaunotar Kuva Hannele Vaaranen

Kasvimaan kaunotar -valokuvauskilpailu

Puutarhainnostus on vallannut suomalaiset viime vuosina. Yhä useampi kasvattaa hyötykasveja tai panostaa puutarhan koristekasveihin. Omavaraisuus on tullut kriisien kautta tärkeäksi, mutta myös muu puutarhanhoito on suosittua. Parvekkeillakin näkyy monenlaista kasvatuslaatikkoa ja kukkivaa kasvia. MKN haluaa kannustaa kaikkia kotipuutarhureita osallistumaan Kasvimaan kaunotar -valokuvauskilpailuun.

”Idea kilpailuun lähti yksinkertaisesti siitä, että hyötykasvien kasvatus on pandemian aikana lisääntynyt, ja halusimme olla tässä mukana leikkimielisen kilpailun avulla”, kertoo Maa- ja kotitalousnaisten järjestöpäällikkö Helena Velin. ”Järjestönä meille on tärkeää yhteisöllisyys, ja se toteutuu tämän kilpailun kohdalla hyvin, kun se toteutetaan somessa.”

Tällä hetkellä kasvimaat pullistelevat satoa ja paras aika kuvaamiseen onkin juuri nyt. Mikä sitten sopii kuvauskohteeksi?
”Ensimmäisenä tulee mieleen, että kaunotar on taidolla suureksi kasvatettu kasvi. Tähän kisaan olemme kuitenkin ottaneet laajan näkökulman ja kisassamme kasvimaan kaunotar voi olla myös pieneksi tai vajavaiseksi jäänyt tuotos”, sanoo Helena Velin. ”Kenties kaunotar on kasvimaalla häärivä puutarhuri, pieni apulainen tai karvainen kaveri. Joku voi nähdä kauneutta vaikka ruosteisessa työkalussa.”

Kasvimaan kaunotar
Kuva: Tuula Lehtonen

Kisa käydään sosiaalisen median alustoilla. Facebookin Kasvimaan kaunotar- ryhmässä osallistutaan kisaan jakamalla oma kuva tai kuvat, ja Instagramissa käyttämällä aihetunnistetta #KasvimaanKaunotar. Kuvat tulee jakaa sosiaalisessa mediassa viimeistään 30.9.2022.
Kuvat käy läpi raati, jossa on edustajat Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta, Puutarhaliitosta, Biolanilta ja Koti ja maaseutu -lehdestä. Raati valitsee kaikkien kisaan osallistuneiden kuvien joukosta 10 parasta tai oivaltavinta kuvaa. Näistä kuvista kuka tahansa voi äänestää 7.-16.10.2022 välisenä aikana Maa- ja kotitalousnaisten some-tileillä ja kotisivulla omaa suosikkiaan.

Suosituimman kuvan ottaja saa palkinnoksi Biolanin mökkikompostorin. Kaksi seuraavaksi eniten ääniä saaneiden kuvaajaa palkitaan Koti ja maaseutu -lehden vuosikerralla. Kisassa äänestäjien kesken arvotaan Biolanin Bokashi ja Biolanin tuotepaketteja.

Kilpailuohje:
Lue kilpailuohje täältä

Kasvimaan kaunotar-ryhmä Facebookissa:
Liity Facebook-ryhmään tai katsele kuvia

Kurpitsa ja kukkia
Kuva: Tiina Makkonen