3 tapaa piparitalon osien kiinnitykseen

1 min lukuaika

Ruokatietopankki

Katso vinkit!

3 tapaa piparitalon osien kiinnitykseen

1. Sulatettu sokeri-siirappiseos

1 dl sokeria, 1,5 rkl siirappia

Sokeri kovettuu hetkessä, joten sen kanssa on työskenneltävä nopeasti. Siirappilisä hidastaa sokerin kovettumista. Kuumenna sokeri ja siirappi pannulla miedolla lämmöllä, varo polttamasta. Varo myös sormiasi, sokeri on hyvin kuumaa!

2. Pikeeri

1 munanvalkuainen, 5 dl tomusokeria, 5 tippaa sitruunamehua

Lisää kulhoon valkuainen, sitruunamehu sekä hieman tomusokeria. Vatkaa vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää hiljalleen tomusokeria. Kiinnitykseen tarvittava seos on hammastahnamaisen paksuista.

3. Elintarvikeliima maustehyllystä

Helpoimmalla pääset käyttämällä valmista elintarvikeliimaa tai kaupasta ostettavaa pikeeriä. Tuubia voi tarvittaessa lämmittää kuumassa vesihauteessa tai hetken aikaa mikrossa, niin liima pehmenee helpommin käsiteltäväksi ja pursotettavaksi.

Elintarvikeliima on sokeri-tärkkelyspohjaista ja väriltään valkoista.