Sinihomejuusto - päärynäkierteet

Sinihomejuusto paarynakierteet vaaka

200 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tlk säilykepäärynöitä
150 sinihomejuustomurua

Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
(unikonsiemeniä)

Ohje:

1. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto.

2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voiseokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.

3. Kauli taikinasta kaksi n. 20 x 30 cm:n kokoista levyä. Levitä kummallekin levylle puolet juustomurusta ja puolet päärynäkuutioista. Jätä pari senttimetriä taikinalevyn yläreunasta ilman täytettä. Voitele levyn yläreuna munalla. Kääri levyt kuten kääretorttu. Nipistele saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa kumpikin rulla 16 osaan terävällä sahalaitaisella veitsellä.

4. Aseta viipaleet uunipellille leivinpaperille leikkauspinta alaspäin. Voitele leivonnaiset ja halutessasi ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä leivonnaiset myös muffinipellillä tai vuokiin. Erota silloin taikinasta ¼. Jaa isompi osa taikinasta 24 osaa ja pyöritä palloiksi. Painele taikinapallot muffinivuokiin tai voideltujen muffinipellin syvennyksiin pohjalle ja noin puoleen väliin reunoille.
Kuutioi valutetut päärynät. Laita taikinakuppeihin ensin sinihomejuustomurua ja päälle kuutioidut päärynänpalat.
Kauli lopputaikina ja ota muotilla tai veitsellä siitä sopivia kuvioita tai paloja. Aseta kuviot tai palat jokaisen leivonnaisen päälle, jotta ne peittävät päärynäpalat. Voitele ja paista, kuten edellä.

Hinta koko reseptille: n. 10 € ja yhdelle leivonnaiselle n. 30 senttiä. Hinta vaihtelee kaupan ja raaka-aineiden hinnoittelujen mukaan.