Saskatoonhyve

Saskatoon eli marjatuomipihlaja sopii monenlaisiin marjaherkkuihin.

saskattonoksa pöydällä marjarahkaa kulhossa, koristeena paahdettua kaurahiutaletta ja marjoja
Kuva Timo Viljakainen

Saskatoonhyve

4-6 annosta

0,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl fariinisokeria
5 dl saskatooneja (tuoreita tai pakastettuja)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl talkkunajauhoja

1. Paahda sokeria ja kaurahiutaleita paistinpannulla, kunnes kaurahiutaleet saavat väriä ja sokeri sulaa. Varo polttamasta. Kumoa seos lautaselle jäähtymään.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita maitorahka joukkoon.

3. Survo saskatoonit kevyesti sokerin kassa. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla ja kääntele rahkaseokseen talkkunajauhojen kanssa.

4. Jaa seos annoskulhoihin ja ripottele pinnalle kaurahiutaleseos.

Koristele kokonaisilla marjoilla.

Vinkki: Käytä sakatoonin sijaan metsä- tai pensasmustikoita tai mustaherukoita. Jos käytät herkkuun marja-aroniahilloa, jätä sokeri kokonaan pois.