Hävikkivinkki: helppo suolainen piiras

Suolaiseen piirakkaan voit upottaa monenlaista.

Suolainen piirakka

Helppo suolainen piiras

Sekoita 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita, 0,5 tl suolaa ja 0,5 tl leivinjauhetta kulhossa.
Lisää 0,5 dl (rypsi)öljyä ja 1 dl vettä. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa.
Painele 6 paperiseen muffinivuokaan pohjalle ja reunoille tai muffinipellin koloihin. Tai käytä pientä uunivuokaa (halkaisija n. 20 cm)

Sekoita kulhossa noin 3 dl keitettyä riisiä, 1 silputtu sipuli sekä noin desin verran kinkkusuikaletta, kypsää lihaa, kalaa tai härkistä tms. Tai jos edelliseltä aterialta on jäänyt liha- tms. kastiketta, sen voi hyödyntää täytteessä.

Sekoita täytteen joukkoon 1-2 dl ruokakerma (kasvivaihtoehtokin käy) sekä 1 kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos jääkaapissa on ylimääräistä, vähän nahistunutta paprikaa tai pari tomaattia, kuutioi ne myös täytteeseen.

Lusikoi seos pohjataikinalle ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikinareuna saanut vähän väriä.

Jos jääkaapissa on kuivahtamassa oleva juustonkannikka, se kannattaa raastaa piirakan pinnalle ennen paistamista. Tai jos pakastimessa on juustoraastetta, käytä sitä tähän.

Vinkki! Voit käyttää myös paketillisen (400 g) pakastepiirakkataikinaa sulatettuna, mutta silloin tarvitset isomman piirakkavuoan (n 26 cm) ja 12 muffinivuokaa.