Villiyrttikarkelot – Tutustu luontoalan moniin mahdollisuuksiin

2 min lukuaika

Ajankohtaista

Villiyrttikarkelot tuo viidettä kertaa luontoalan yrityksiä ja asiantuntijoita Oulun keskustaan Åströminpuistoon 8. kesäkuuta. Luvassa on ideoita ja vinkkejä kuluttajien lisäksi ruoka-alan yrittäjille, ravintoloille sekä kehittäjille esimerkiksi Oulu 2026 kulttuuripääkaupunkivuotta varten.

Villiyrttikarkelot Villiyrttikavelylla tutustutaan kuusenkerkkaan Iina Tauriainen
Villiyrttikävelyllä tutustutaan muun muassa aloittelijoille sopivaan kuusenkerkkään. Kerkän keruu vaatii maanomistajan luvan. Kuva: Iina Tauriainen

Raaka-aineita, tuotteita ja palveluja laajasti luonnosta

Suomalainen luonto on täynnä arvokkaita raaka-aineita, jotka tarjoavat ruokaa, virkistystä ja yritystoiminnan mahdollisuuksia. Tärkeää on, että luonnossa liikutaan ja sen antimia käytetään kestävästi. Luonnonvarojen hyödyntämisessä korostetaan vastuullisuutta ja ekologisia periaatteita. Tämä tarkoittaa, että tuotteita kerätään ja käytetään niin, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja resurssit uusiutuvat.

Villiyrttikarkeloilla kävijät pääsevät tutustumaan, kuinka hyödyntää luonnosta saatavia raaka-aineita monipuolisesti ja vastuullisesti niin kotikeittiössä kuin kaupallisessa toiminnassa.

– Tarkoituksemme on tuoda alueen luontoalan yrittäjät yhteen ja tarjota mahdollisuus osallistua tapahtumaan sekä testata tuotteiden myyntiä, vaikka yritystä ei vielä olisikaan, kertoo Villiyrttikarkeloiden pääjärjestäjän Pohjois-Pohjanmaan Luontoalan yrittäjät ry:n puheenjohtaja Päivi Kaukua.

Luonnontuotteiden suosio kasvaa jatkuvasti, ja niiden käyttö tuo lautaselle uusia ja jännittäviä makuelämyksiä. Samalla ne tarjoavat mahdollisuuden kehittää uusia, innovatiivisia tuotteita ja liiketoimintamalleja. Alueemme puhtaita raaka-aineita hyödynnetään jo ammattitaitoisesti luonnontuotteissa, luontopalveluissa ja luonnonkosmetiikassa.
Suomessa onkin paljon potentiaalia luonnontuotteiden hyödyntämisessä, ja tulevaisuudessa niiden merkitys saattaa kasvaa entisestään.

Villiyrttikarkelot - laajasti luonnosta järjestetään Oulun Åströminpuistossa la 8.6.2024 klo 10–16. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille kävijöille. Luvassa on työnäytöksiä, tietoiskuja luonnontuotteista sekä paljon muuta luontoaiheista koettavaa ja ostettavaa näytteilleasettajien pisteillä. Live-musiikista huolehtii Rommakko ja lapsille on ilmaiseksi poniajelua sekä keppariratsastusta.

Lisätietoja:
Päivi Kaukua
p. 045 130 2015
paivi@yrttiaitta.fi,
Pohjois-Pohjanmaan Luontoalan yrittäjät ry

Villiyrttikarkeloiden ohjelma

Facebook: Pohjois-Pohjanmaan Luontoalan Yrittäjät
Instagram: Villiyrttikarkelot

Kuvat: Iina Tauriainen, Villiyrttikarkelot 2023

Kuvateksti:

Kuva 1: Villiyrttikävelyllä tutustutaan muun muassa aloittelijoille sopivaan kuusenkerkkään. Kerkän keruu vaatii maanomistajan luvan.

Kuva 2: Luovaa tanssia ohjaa Aito Luoto.

Kuva 3: Yrttiaitta Saarennon yrittäjä ja Pohjois-Pohjanmaan Luontoalan Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kaukua.